Eindbeoordeling eerstejaars studenten

Vandaag ben ik weer op pad geweest als studentenassistent. Ditmaal leidde de reis naar Groningen Europark en het nabijgelegen Groenesteinpark. Daar maakte ik verschillende foto’s, die ik jullie niet wil onthouden. Prachtig groen toch?

Maar het park was niet de reden dat ik naar Groningen was afgereisd. Vlakbij is een kinderopvang waar een van de eerste jaars die ik begeleid haar stage heeft gelopen. Het eerste halfjaar heeft was ze een dag in de week bij de BSO. Op haar verzoek is ze echter ook van groep veranderd en was ze voortaan bij de crèche. En vandaag is het tijd voor haar eindbeoordeling.

Tijdens een eindbeoordeling worden de competenties besproken waaraan gedurende de gehele opleiding wordt gewerkt. De student heeft zich hierop voorbereid door een reflecterend verslag heeft geschreven. De beoordeling zelf is een gesprek tussen student, stagebegeleider en student assistent. Ik vindt  het goed dat het op deze manier gebeurd, omdat de druk voor de student er niet is tijdens de praktijk. Er zit dus geen docent je te observeren die puur en alleen er is om op jou te letten. Nee, je kletst een eind weg over wat je hebt gezien, hebt meegemaakt en hebt geleerd. Het wordt gekoppeld aan de competenties, maar er is tegelijk ook aandacht voor de eigen visie, de feedback en het belangrijkste: de ontwikkeling van de student.

Ik geniet van deze gesprekken. Er komt zoveel kennis en ervaring op tafel, dat je een boek vol mee kan schrijven!

En er is goed nieuws: de student heeft haar praktijkwerk afgesloten met een zeer goed! Geweldig gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.