Nieuw huis, nieuwe baan, nieuw tijdperk.

Er is veel veranderd in mijn leven de afgelopen twee maanden. Zo zijn meneer Wiskunde en ik verhuisd en ben ik gaan werken bij twee nieuwe werkgevers. Er is dus een nieuw tijdperk aangebroken.

Met de verhuizing hebben we verschillende avonturen beleefd.

We kregen op maandagmiddag de sleutel en de dinsdag erop was de overdracht van onze oude woning. Dat is al een korte periode voor een gewone verhuizing. Wij wilden in die periode echter ook de nog alles schoonmaken, de wanden en de plafonds op de benedenverdieping laten schilderen en een schuifwand van een kast laten verplaatsen.

Deze korte periode werd in de praktijk nog korter vanwege de feestdagen en extra vrije dagen waarop natuurlijk niet word geschilderd, gewerkt en ook de professionele verhuizers niet wilde komen. Hierdoor kwamen de verhuizers op donderdag. De schilder kon alleen dinsdag en woensdag bezig. Het schoonmaken hebben we er maar tussendoor gedaan.

Om de schuifwand te verplaatsen moesten er gaatjes in de vloer worden geboord. Dit was gepland voor woensdag. Gelukkig hadden we iemand ingehuurd, want opeens hadden we een fontein op de overloop…. En een waterval langs de muur waar de schilder net klaar was… Oeps.

Lekkage in nieuwe woning

Er blijken verschillende leidingen door de vloer te lopen. Leidingen met engels maten. Waarvoor er in een reguliere bouwmarkt geen materiaal te krijgen is. Dus daar zaten we met dichtgedraaide hoofdwaterleiding, een gat tussen plafond en overloop en een gewitte muur die langzaam bruin werd.

Na wat telefoontjes hebben we kunnen achterhalen dat het gat in de aanbouw zat, wie de aannemer hiervoor was geweest en welke installateur erbij betrokken was. Nu nog de installateur bereiken. Dat lukt gelukkig snel en het beste nieuws: hij had nog wat materiaal liggen waarmee het probleem opgelost kon worden. Dus na een paar uur waterleidingen inspecteren (kunnen we de leiding omleggen), geen water voor de schoonmaak en een aantal nieuwe scheldwoorden waren de leidingen dicht. Nu het gat nog dichten en laten uitharden, de vloerbedekking (gelukkig zeil) weer plaatsen, de schuifwand installeren en o,ja…. een muur opnieuw witten. Hoe laat komen de verhuizers morgen?

Voordat de verhuizers kwam zijn de schilder en het mannetje van de schuifwand nog langs geweest om de muur te verven en de schuifwand te regelen. Want tegen die muur kwam een van onze grootste meubels en achter de schuifwand de wasmachine. Beide konden we nergens anders kwijt!

De verhuizers bleken om 13 uur geladen te zijn en bij de nieuwe woning aan te komen. Tijdens het laden waren er geen bijzonderheden en ook tijdens het uitladen niet. Of zal ik ook het verhaal vertellen van het hoofdbord van het bed dat niet door het trapgat paste, niet door de ramen (ging wel in de oude woning) en na het nodige geklooi met een hek voor een Frans balkon op de vliering van de garage is beland? Ik denk dat je wel een indruk heb gekregen.

Uiteindelijk is het allemaal gelukt. Alleen een kleine bruine kring in de hoek van het plafond is nog een aanwijzing voor alle drukte en problemen rondom de verhuizing.

Lege dozen tijdens verhuizing

We zijn inmiddels meerdere weken verder. We hebben geen gebreken gevonden en zijn verder geen onverwachte leidingen tegen gekomen. Alle dozen zijn uitgepakt en ze staan te wachten om door de verhuizer te worden opgehaald. Het volgende project ligt al klaar: zonnepanelen! Maar eerst even acclimatiseren In het huis en bij mijn nieuwe baan. Daarover later meer.

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.