Wat vaak wordt vergeten.

Bij een opdracht voor de studie, de training van het werk of de cursus voor een hobby staan altijd doelen, criteria en beoordelingen klaar. Vaak staan ze ook centraal hierin. Dit komt doordat we leven in een competentiegerichte samenleving, zoals ze dat zo mooi hebben genoemd. Een competentie kan je hebben, je kan hem beheersen en als je hem niet hebt, dan maakt dat je minder goed of zelfs ongeschikt. Voel je de druk al? Lees anders nog even het bericht van vorige week. Voel je de druk nu? Nou, je bent niet alleen! Er zijn velen die deze druk ook ervaren en ik ben er een van! Maar hoe kan je ermee omgaan?

Bij al deze situatie worden we dus overspoeld met doelen, criteria en beoordelingen. Maar we lijken hierin vaak een ding te vergeten….

ons eigen doel!

Want waarom zijn we eigenlijk die cursus gaan doen? Volgen we de training of die studie? Sluit het aan bij waar je naar toe wil? Bij wat jij leuk vindt?

Ik weet dat het misschien lastige vragen zijn, maar het stellen van deze vragen heeft mij enorm geholpen. En ook het stellen van deze vragen aan anderen heeft hen geholpen. Laat de realisatie in dit bericht even bezinken, volgende week laat ik zien wat mij helpt om een antwoord op de vragen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.