Hebben jullie mij review over het boek “Gehaakte beestenboel” gelezen dat ik pas publiceerde? Het schrijven van deze review inspireerde mij om de pauw uit het patronenboek te haken. Deze pauw stond al een tijdje op mijn lijst, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om het patroon volledig uit te werken. Wel ben ik tijdens een van mijn opruimacties een lijfje tegen gekomen dat mogelijk het begin van dit patroon was. Maar deze keer is het mij gelukt. Dus hierbij presenteer ik jullie Pauwlette de Pauw!

Het patroon van de pauw

Dit patroon komt uit het boekje “Gehaakte beestenboel” van Christel Krukkert. Dit boekje is mijn eerste patronenboek en mijn review is hier te vinden.

Het patroon van Teuntje de pauw is erg makkelijk om te maken. Ik verbaasde mij hoe snel ik alle onderdelen had gemaakt. Veel werk ging zitten in het in elkaar naaien van alle delen, met name van de pauwenveren, want hoe krijg je die netjes op elkaar? Ik denk dat het mij goed is gelukt.

Het totale patroon bestaat uit 12 losse delen, waarvan enkele een herhaling van hetzelfde patroon is. Dit is bijvoorbeeld bij de twee poten, twee vleugels en natuurlijk de vijf pauwenveren.

Het materiaal

Ik haakte deze pauw van phildar phil coton 3 en made by me shine. Zoals regelmatige bezoekers wellicht weten, is phil coton 3 mijn vaste garen voor dit soort projecten. De made by me shine is een nieuw bolletje dat ik aan het uitproberen ben. Voor de gebruikte kleuren kan je in mijn notities op ravelry kijken.

Verder gebruikte ik poppenvulling en twee veiligheidsogen.

De naam

De officiële naam van het patroon is Teuntje de Pauw. Ondanks dat de mannentjespauwen degene zijn die mogen pronken met hun mooie veren, heb ik mijn pauw toch Pauwlette genoemd. Een naam die zeker bij haar past.