Wat viel mij afgelopen maand op in de wereld van haken? En wat deelde ik? En wat deed ik achter de schermen? Je lees het in de terugblik van de maand mei. En wil je weten wat er op de planning voor juni 2021 staat? Lees dan snel verder.

Amigurumay

Mei 2021 was de maand voor de #amigurumay. In deze instagramchallenge werd je uitgedaagd om iedere dag een foto te plaatsen die past bij de gegeven opdrachten. Zelf heb ik niet meegedaan aan de challenge, maar het bekijken van de vele foto’s van de ongelofelijk veel deelnemers leverde genoeg inspiratie op voor de komende jaren.

Opvallend was 20 mei. De opdracht daarbij was “World Bee Day”. Ik zag heel veel leuke bijtjes voorbij komen. Maar ook erg veel bijen volgens de patroontjes uit het boek “Het Minivolkje”. En laat nu een nieuwe aankoop zijn.

Het Minivolkje van Olka Novytska

Wie mij volgt op instagram heeft het boek al zeker bij mij voorbij zien komen. Zo vroeg ik wat mijn volgende project moest worden in een instastory. Maar stiekem was ik toen al lang begonnen en stond er een koning al te pronken. Al was het toen nog wel kroonloos. Tja, soms loop je vooruit op je planning en andere keren wint het mooie nieuw project.

Je kan komende maand dus zeker een boekreview van dit leuke boek verwachten.

Aan de Haak Amigurumi magazine en Het minivolkje

Het 5e amigurumi magazine van Aan de Haak

Het Minivolk ging de strijd aan met het 5e amigurumi magazine. Daarin staan ook weer veel leuke patronen. Het lag mij ook al een tijdje te lonken. Vooral Hanako, het bloemenpopje trok mij. Ze moet nog even wachten, maar zal ook vast en zeker binnenkort uit mijn naald kruipen.

Geheime projecten

Tja, soms heb je projecten die je beter niet kan delen op je sociale kanalen omdat ze bestemd zijn voor personen die ze daar mogelijk aantreffen. Deze maand stonden er twee van deze projecten met regelmaat op de haaknaald. Maar omdat het ook aardige uitdagingen zijn, werden ze regelmatig met iets anders afgewisseld.

D’Histoire Naturelle deken

Het wordt hoog tijd dat ik jullie een update geef over deze deken. Ik ben er namelijk nog steeds mee bezig. Zo af en toe haak ik een toer. Maar de toeren worden langer en langer en de motivatie verdwijnt steeds meer. Dus wanneer er een update komt en wanneer hij af is…. Ik hoop ruim op tijd voor de volgende CAL mij opslokt.

Op de planning

Hierboven heb je al tussen de regels door kunnen lezen over welke projecten je een blog berichtje kan verwachten. De planning staat echter niet vast, dus wie weet komt er iets nog veel leukers tussendoor.

Er kwam ook een tas vol met garen het huis binnen. Misschien herken je wel wat garens. Met al deze bollen heb ik ook de nodig plannen. En niet alleen haakwerkjes….

Naast de projecten hierboven staat er ook een patroontje en een nieuwe uitleg van haaksteken in de agenda. Van welke haaksteek wil jij graag meer uitleg? Laat het weten in de reacties, wie weet kan ik je verder helpen.

Veel haakplezier in Juni!