Een tijd geleden schreef ik over de geweldige figuren uit het boek “Mini waterwereld haken” en dat ik helemaal los ging met het haken. De supersnelle figuurtjes zijn klaar voor je het weet. En vandaag stel ik Kwal Koos aan jullie voor.

Kwal Koos is het tweede figuurtje in het boek. En direct ook een rare kwast. Want er wordt slechts een deel van het basisfiguur gebruikt. Eerder schreef ik al over zijn zusje Gigi de Goudvis.

Gebruikte materialen voor Kwal Koos

Kwal Koos

Voor Koos gebruikte ik verschillende restjes garen. Helaas kon ik niet meer achterhalen welk merk of de juiste kleurnummers. Maar ik gebruikte een lichtblauwe en donkere blauw katoen garen en een abrikoos kleur. Alles haakte ik met haaknaald 2,5 mm.

Verder gebruikte ik twee poppenogen in egaal zwart van 5 mm. En een schattige kleine pluk poppenvulling.

Het patroon

Het patroon van Koos bestaat uit twee delen die later aan elkaar worden gezet. Ik heb ze zeker goed vast gezet, want anders had ik twee rare stukken. Deze stukken leken nog het meest op een ufo en een hondenspeeltje.

Het patroon bestaat uit het hoofd van het basispatroon waar twee extra toeren aan toe worden gevoegd. Hieraan komt ook gelijk het meest ingewikkelde deel. Letterlijk, want ik zat met alle tentakels helemaal in de knoop.

Het tweede deel lijkt het meest op een vliegende schotel, maar het is de helm van onze kwal. In dit deel wordt gewisseld tussen rondgaande en heen en weer gaande toeren. Dit staat zeer uitgebreid beschreven en is voor linkshandige haakers ook te volgen.

Onderkant van Kwal Koos uit Mini Waterwereld Haken gehaakte voor Studiebolletjes.nl
Onderkant Kwal Koos

Bij de binnenkant van het vizier is het wel even opletten. Wanneer je namelijk linkshandig bent, kom je vanuit rechtsonder niet op de lange kant, maar kom je bij de zijkant. Dit is geen groot probleem wanneer je hier echt in houd. Zelf ben ik linksonder begonnen.

Het patroon komt uit het boek “Mini Waterwereld Haken” en is ontworpen door Bas den Braver. Ik schreef hier over het boek.

Het resultaat

Ik ben erg blij met het resultaat. Het is een grappig kwalletje geworden.

Bij mij is de rand van de helm wel erg stevig geworden, waardoor hij de neiging heeft om omhoog te gaan staan. Wellicht is dit met een grotere naald of een lossere hand van haken te voorkomen. Zelf duw ik af en toe de rand naar beneden.

In dit artikel wordt gebruikt gemaakt van partnerlinks. Wanneer u een bestelling doet via deze link levert dit studiebolletjes een klein bedrag op, zonder dat het u extra kost.