Eindelijk was het zo ver! Ik haakte mijn 100ste sneeuwvlok! Vele sneeuwvlokken gingen door mijn vingers en nu is de gestelde mijlpaal behaald. Wil je weten waar dit over gaat? Lees dan snel verder.

Lang lang gelden (oke, niet zo lang geleden als voor sprookjes, maar 3 jaar geleden was het ook al een work in progress) ontdekte ik het boek 100 sneeuwvlokken om te haken van Caitlin Sainio. Dat jaar stelde ik mij als doel om alle sneeuwvlokken uit het boek te haken. Ik vergat er alleen een einddatum aan te verbinden. Of misschien heb ik ook wel “over een aantal jaar” gedacht. Ik weet het niet meer. Maar eindelijk was het nu zo ver: ik haakte mijn 100ste sneeuwvlok.

Waarom zoveel sneeuwvlokken haken?

Ik weet niet meer wat mijn doel was toen ik eraan begon, maar mijn motivatie om alle 100 te haken was uiteraard de mooie prestatie. Want hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze zeker te weten 100 verschillende sneeuwvlokken hebben gehaakt? Ik ben er nu in ieder geval een van.

Een deel van de 61 gehaakte sneeuwvlokken voor het raam
Een deel van de 61 sneeuwvlokken

Maar nog meer motivatie waren de sneeuwvlokken die ik tussendoor heb gesteven met suikerwater en aan visdraad heb geregen. Deze hangen voor het raam en ieder jaar werden het er meer. Ook dit jaar kwamen de vlokken uit de doos met kerstversiering. Dit waren er 61 in totaal. Toen ze hingen smaakte het naar meer en ben ik weer los gegaan.

Scheepjes vs Phil Coton 3

Dit jaar ging ik dus van de 61 vlokken naar de 100 stuks. Dat koste ongeveer 3 bollen van 50 gram wit katoen. Een bol hiervan was Phildar Phil Coton 3 en twee bollen Scheepjes Catona. Dit haakte ik met dezelfde haaknaald.

Het viel hierbij op dat de draad van Scheepjes Catona iets dikker is dan die van de Phil Coton 3. Hierdoor kwamen dezelfde steken iets anders uit bij de sneeuwvlokken dan bij de dunnere draad. Omdat ik echter 100 verschillende vlokken wilde heb ik niet twee gelijke gehaakt en heb ik het niet goed kunnen vergelijken.

Wat te doen met 100 sneeuwvlokken?

Op dit moment hangen er nog maar 61 voor het raam. De andere 39 zitten in een doosje. Ik wil de komende tijd de vlokken uit het doosje ook stijven met suikerwater. Wanneer ze goed zijn gedroogd mogen ze aan een draadje tussen de andere vlokken hangen. Zo valt er bij mij voorlopig een flinke sneeuwbui.

Daarnaast wil ik alle sneeuwvlokken op de foto zetten, zodat ik ze alle 100 met jullie kan delen. Ik weet nog niet op welk platform en op welke manier ik dat ga doen. Ik hoor graag jullie ideeën in de reacties.

Let op. Dit is bericht is niet gesponsord. Ik heb genoemde materialen niet gekregen in ruil voor het promoten van het product. De materialen heb ik zelf aangeschaft of op andere wijze ingezien. De mening in dit bericht is mijn persoonlijke mening.

In dit artikel wordt gebruikt gemaakt van partnerlinks. Wanneer u een bestelling doet via deze link levert dit studiebolletjes een klein bedrag op, zonder dat het u extra kost.