Welkom in de garenbibliotheek van Studiebolletjes.nl. In deze bibliotheek vindt je een overzicht van de in Nederland verkrijgbare garen. Een garen komt in aanmerking wanneer deze bij meerdere fysieke winkels in Nederland beschikbaar is. Hieronder worden de verschillende garens vermeld op basis van hun samenstelling en dikte en natuurlijk mits ze geschikt zijn om mee te haken. Voor een overzicht van ook internationale garens kan je je aanmelden bij Ravelry.

In een korte omschrijving wordt verteld wat voor garen het is, of het geschikt is om mee te haken, waar het verkrijgbaar is, in welke kleuren, voor welke haaknaald en enkele bijzonderheden zoals glitter of fluffy. Klik op de foto of de naam van het garen voor een verder garenreview (dit is alleen beschikbaar wanneer de naam rood is gekleurd).

Heb je inmiddels ook een grote voorraad haakgarens opgebouwd en wil je tips over hoe je deze kan organiseren en opruimen? Of hoe je hierin overzicht krijgt? Kijk dan eens bij de kleurenkaartjes.

Detail van de restjesdeken waarin de effecten van verschillende kleuren zichtbaar zijn. Gehaakt in de mossteek

Wibra Saskia

Saskia is een populair budget garen. Het is verkrijgbaar bij de Wibra. Saskia is een 100% acryl garen geschikt voor naald 4 – 4,5 en wordt verkocht in bollen van 100 gram. Het garen is een solid color, ook wel uni kleur genoemd. De beschikbare kleuren wisselen per seizoen. De kleuren zijn hierdoor beperkt beschikbaar.

Scheepjes Colour Crafter

Colour Crafter is een van de garens van Scheepjes. Het is in veel handwerkzaken en webwinkels verkrijgbaar. Colour Crafter is een 100% premium acryl garen geschikt voor naald 4. Het is een uni of solid garen beschikbaar in ruim 90 kleuren. De bollen zijn beschikbaar in 100 gram.

Diverse kleuren bollen Scheepjes Larra

Scheepjes Larra

Larra is wederom een garen van Scheepjes. Het is een 100% gemercerisserd katoenen garen geschikt voor naald 2,5. Het wordt verkocht in bolletjes van 50 gram met een looplengte van 135 meter. Het is beschikbaar in ruim 40 uni kleuren. Het is verkrijgbaar in veel handwerkzaken en webwinkels.

bol made by me mixed

Made by Me mixed

Dit garen is te koop bij de Action. Made by me mixed is een garen van 100% acryl. De bol bevat 100 gram en heeft een looplengte van 240 meter. Het is een verloopgaren met meerdere terugkerende kleuren. De aangeraden naald is 3 mm. Het garen is beperkt en wisselend verkrijgbaar.

Xenos colour cake twee bollen met label

Xenos colour cake

Onder de eigen merknaam verkoopt Xenos garencakes met de naam Colour Cake. Een bol weeft 100 gram en heeft een looplengte van 200 meter. Het garen bestaat uit 100% acryl. Het naaldadvies is 4 – 4,5. Het is een verloopgaren. De verkrijgbaarheid van deze bollen en de kleuren is wisselend.