Bij de action vond ik dit garen: Made By Me Mixed. Ik kocht het garen omdat ik opzoek was naar een garen voor een luchtige sjaal wat ik kon dragen na behandelingen aan mijn nek en rug en bij nekpijn. Toen ik het garen zag deed het mij gelijk denken aan een luchtige zomerse sjaal. Perfect voor mijn plan dus.

De feiten van Made by ME Mixed

Het garen is 100% acryl met een looplengte van 240 m. De bollen zijn 100 gram per stuk. Ik haakte met haaknaald 3,5 mm. De aanbevolen naald is 3mm.

Het garen is verkrijgbaar in verschillende kleurmixen, zoals rood/geel/oranje, groentinten en blauwtinten. Op ravelry is een mooi overzicht van alle mogelijkheden.

De kleuren en kleurverloop

Het garen is een verloopgaren wat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ik kocht twee bollen met een rood/oranje/gele kleurmix. Het kleurverloop is per kleur wisselend van lengte, maar dezelfde kleur heeft iedere keer ongeveer dezelfde lengte. Hierdoor heeft mijn project een gestreept uiterlijk gekregen.

Wil je meer weten over de verschillende garens?

Kijk dan in de garenbibliotheek.

Mijn ervaring

Ik kocht het garen bij de Action in juli 2018. Ik koos twee bolletjes met artikelnummer 2546293. Helaas heeft dit merk geen andere nummers als kenmerk of een kleurnaam. De twee bollen hebben een rood/oranje/geel mix.

Het garen doet mij sterk denken aan het garen Fenna van de Wibra. Dit komt door de zachte structuur, maar ook door de onmogelijkheid om het garen uit te trekken. Vooral dit laatste is iets om rekening mee te houden.

Zowel de Fenna als de Made by ME Mixed zijn erg wisselend te krijgen. Het is daarom verstandig om genoeg bollen te kopen wanneer je met een project met een van deze garens begint. De verkrijgbare kleuren verschillen per winkel en per moment, waardoor je nooit weet wat er te krijgen is. Daarom is het lastig om een favoriet aan te wijzen.

Mijn conclusie is dan ook dat Made by ME Mixed een prachtig garen is om te zien, maar verre van ideaal is om mee te werken.

Een gehaakte lap in diamantsteek gehaakt van Made By Me mixed.