Vorige jaar ben ik gevraagd om een pinguïn te haken op bestelling. Hiervoor werd een patroon uit gekozen en werd het benodigde kleuren garen ingekocht. Van dit garen was na het project nog veel garen over, dus besloot ik om nog een pinguïn voor de verzameling te haken. Voor het restant garen koos ik het patroon van de pinguïn lappenpop.

Het boek en de auteur

Het patroon voor deze lappenpop komt uit het boek Gehaakte Lappenpoppen van Sascha Blase-Van Wagtendonk van A La Sascha. Ik schreef eerder over Sascha en het boek in dit bericht.

Het patroon

Het patroon wat ik heb gemaakt is op basis van het patroon uit het boek. Ik heb echter wat aanpassingen gedaan, zodat de pinguin beter past de pinguin die ik eerder van het garen heb gemaakt. Dit is vooral te zien in het kleurgebruikt. Het originele patronen is voornamelijk zwart-wit. De traditionele kleuren voor een pinguin uiteraard.

Voor deze pinguin ging ik voor een wat kleurrijkere versie en werden er verschillende oranje toegevoegd. Deze kleuren zijn bij de hals en borst toegevoegd. Dit maakte het eindresultaat voor mij meer passend voor een verzamelaar van pinguinspullen. De kleuren maken het uiteraard niet minder knuffelig!

Gebruikte materialen

Voor deze pinguïn lappenpop gebruikte ik garen van Lammy. Ik gebruikte Lammy sunshine wit, Lammy Rio oranje, Lammy Rio zacht geel, Lammy Rio geel en Lammy Rio zwart. Van het zwart had ik maar een beetje over, dus dit heb ik aangevuld met Scheepjes Larra in zwart. Tussen de verschillende merken zwart garen zit geen verschil voor zover ik kan zien.

Verder gebruikte ik voor deze pinguïn twee poppenogen en wat poppenvulling. De voetjes, het hoofdje en de snavel zijn opgevuld.

Mijn conclusie van de pinguïn lappenpop

Ik ben erg blij met het resultaat van deze gehaakte pinguïn lappenpop. De kleuren laten de pop meer spreken.

Ik heb deze keer minder focus gelegd op het wegwerken van de meelopende draad. Bijvoorbeeld de witte draad in de zwarte stukken. Hierdoor komt de witte draad regelmatig naar voren. Dit geeft het effect van een onderlaag die tussen de bovenlaag van een vacht naar voren komt. Ik vindt een leuk effect.

pinguïn lappenpop