Na de vele amigurumi die ik de afgelopen jaren haakte wilde ik wel eens wat anders. En toen viel mijn oog op een boek in de bibliotheek: Gehaakte lappenpoppen. Enige tijd geleden had ik het al eens geleend, maar de pop die ik was begonnen te haken was door omstandigheden in een lade beland. Benieuwd hoe deze is geworden? Lees dan snel verder.

Gehaakte lappenpoppen

Het boek ‘Gehaakte Lappenpoppen’ is geschreven door Sasha Blase-Van Wagtendonk van het blog A la Sascha. Het boek kwam voor het eerst uit in februari 2016. Sinds dien zijn er nog twee delen uitgekomen.

In het boek zijn verschillende lappenpoppen opgenomen. Dit zijn figuren die het midden houden tussen een knuffel en een doekje. Het lijf van de figuren bestaat uit een dubbele lap zonder vulling. De kop en handjes of voetjes zijn wel opgevuld.

Patronen in het boek

In het boek zijn 16 verschillende patronen opgenomen voor lappenpoppen. Van een robotje tot een prinses en verschillende dieren zoals een hond en een lammetje.

De patronen zijn voorzien van een aantal sterren die de moeilijkheidsgraad van het patroon aangeven. In het boekje zijn patronen voor alle ervaringniveau’s opgenomen, dus voor zowel de beginnende als gevorderde haaksters hoeven zich niet te vervelen.

Pinguin uit het boek Gehaakte Lappenpoppen. Voorbeeld van patroon uit het boek
Pinguïn uit Gehaakte Lappenpoppen

Mijn gehaakte lappenpop

Uiteraard kon ik het niet laten om een aantal poppen te haken. Uiteraard begon ik met het afronden van het project wat zo lang in de kast had gelegen: De Pinguin. Dit grappige patroon wordt gehaakt in een combinatie van vaste en stokjes. Het hoofd wordt gehaakt in vasten waarbij je regelmatig van kleur wisselt. Hiervoor heb ik steeds de draad meegenomen om veel verschillende eindjes te voorkomen. Deze techniek heb ik ook bij het lijf toegepast wat in stokjes wordt gehaakt.
Naast de pinguïn haakte ik ook de uil.

Nog meer boeken

Gehaakte Lappenpoppen alle boeken
Alle drie de boeken van de serie Gehaakte Lappenpoppen

‘Gehaakte Lappenpoppen’ is het eerste deel in de serie van gehaakte lappenpoppen. Na het vele plezier wat ik met deel 1 had heb ik ook de andere delen via de bibliotheek geleend. Ook in deze boeken staan weer leuke nieuwe patronen.

Gegevens van het boek

  • Titel: Gehaakte Lappenpoppen
  • Auteur: Sascha Blase-Van Wagtendonk
  • Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
  • ISBN: 9789043918732
  • Verschijningsdatum: februari 2016