Goudvis Gigi is een nieuw visje uit het boek Mini Waterdieren Haken en is een zusje van clownvis Kaat. Een dag na het eerste bericht over de mini waterdieren? Zeker, wat het zijn super snelle visjes!

Het visje

Dit visje heeft prachtige lange haren en een mooie staartvin. Verder bestaat ze uit het basispatroon. O, natuurlijk moet ik haar mini kraag niet vergeten! Op een mini visje is het mooi in verhouding, maar tijdens het haken lijkt het veel te klein.

Gebruikte materialen

Ik haakte Gigi met Gründl Cotton Uni kleurnummer 134 (licht roze), Lammy Rio oranje, Lammy Rio 372 geel en Lammy sunshine 005 wit. Ik heb heel Gigi gehaakt met haaknaald 2,5. Verder gebruikte ik poppenvulling en twee veiligheidsoogjes van 5 mm.

Het patroon van Goudvis Gigi

Het patroon van Goudvis Gigi komt uit uit het boek Mini Waterwereld Haken van Bas den Braver, ook bekend als Zabbez. Ik heb nog geen los kooppatroon voor Gigi kunnen vinden via de officiële kanalen.

Omdat het hele visje ongeveer 10 cm meet, is het vast geen verrassing dat sommige delen klein en dus een priegelwerk kunnen zijn.

Linkshandig

Het patroon is goed te volgen, ook voor linkshandige haakers. Alleen bij de staartvin moet je opletten dat je links in plaats van in de meest rechter steek begint. Maar dat is iets wat bij veel patronen voorkomt.

Conclusie

Het is weer een super leuk visje om te haken. Snel klaar en leuk om als klein cadeautje te geven. Ik noemde al een aantal ideeën bij mijn boekreview, maar het lijkt wel of iedere vis weer een nieuw idee brengt. Ik ben benieuwd wat het eindresultaat gaat worden. Wat denk jij? Laat het weten in een reactie!

Meer over het boek lees je hier. Ik verwacht nog veel meer te schrijven over dit boek, dus hier kan je alle berichten over de Mini Waterwereld haken lezen.