100 granny squares, nr 1

Zoals ik al had laten weten in mijn vorige berichtje, ben ik begonnen met de 100 granny squares uit het boekje van Leonie Morgan. Allereerst zal ik jullie de kleuren voor dit project laten zien.

Het zijn alle 4 bollen van de saskia serie van de Wibra. Ik heb ze samen met Meneer Wiskunde uitgezocht en het resultaat is grijs, beige en twee blauwtinten. In combinatie met al de verschillende granny’s ben ik heel benieuwd naar het resultaat. De combi van kleuren vind ik een goede start.

Het eerste patroon waarmee ik begonnen ben is ook het eerste patroon in het boek. Het is een in het rond gehaakte granny met de naam madeliefje. In de kleurencombinatie van het voorbeeld is deze narem erg toepasselijk vanwege het witte bloemetje met een geel hartje. Nu haak ik niet met geel, maar het resultaat vindt ik erg mooi geworden. Oordeel zelf maar:

image

Zoals je ziet, is het resultaat nog niet helemaal vierkant. Dat betekend helaas dat ik moet gaan blokken. Oftewel inde weer met warm water, spelden en een liniaal. niet echt mijn favoriete klus. Ik stel dat dus nog maar even uit tot ik 10 blokken gehaakt heb.

Voor de volgende 100 granny squares komt de variatie op het madeliefje. Geen achtergrond op de traditionele granny manier, maar met een ketting. Het patroon heet daarom ook madeliefjesketting.

Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.