Zoals ik al had laten weten in mijn vorige berichtje, ben ik begonnen met de 100 granny squares uit het boekje van Leonie Morgan. Allereerst zal ik jullie de kleuren voor dit project laten zien. Het eerste blok heet Madeliefje.

Het garen

Het zijn alle 4 bollen van de saskia serie van de Wibra. Ik heb ze samen met Meneer Wiskunde uitgezocht. Het resultaat is grijs, beige en twee blauwtinten. In combinatie met al de verschillende granny’s ben ik heel benieuwd naar het resultaat. Ieder blokje zal waarschijnlijk zijn eigen draai aan deze kleuren geven. De combinatie van kleuren vind ik een goede start.

Wil je meer weten over het garen?

Kijk dan in mijn garenbibliotheek

Het patroon Madeliefje

Madeliefje grannysquare

Het eerste patroon waarmee ik begonnen ben is ook het eerste patroon in het boek 100 Granny Squares. Het is een in het rond gehaakte granny met de naam madeliefje. In de kleurencombinatie van het voorbeeld is deze naam erg toepasselijk vanwege het witte bloemetje met een geel hartje. Nu haak ik niet met geel, maar het resultaat vindt ik erg mooi geworden. Oordeel zelf maar:

Zoals je ziet, is het resultaat nog niet helemaal vierkant. Dat betekend helaas dat ik moet gaan blokken. Oftewel inde weer met warm water, spelden en een liniaal. Dat is niet echt mijn favoriete klus. Ik stel dat dus nog maar even uit tot ik 10 blokken gehaakt heb.

Voor de volgende 100 granny squares komt de variatie op het madeliefje. Geen achtergrond op de traditionele granny manier, maar met een ketting. Het patroon heet daarom ook madeliefjesketting.

Het boek

De patronen voor dit project komen uit het boek 100 Granny Squares van Leonie Morgan. Je kan het boek kopen via onderstaande link.

Toevoeging 25-05-2020 Ik zie dat de prijs van het boek enorm is gestegen. Ik heb er zelf ongeveer €10,– voor betaald.