Een terugblik op de 11e maand van 2018: November. Ook deze maand is weer omgevlogen. Was oktober nog erg warm, met November kwam ook de winterkou ons kikkerlandje in. Genoeg redenen om iets lekker warms te haken. En natuurlijk moeten we Sinterklaas niet vergeten. Deze november begonnen we namelijk met de eerste CAL van Studiebolletjes.

Berichten die ik deelde

Ook in deze maand schreef ik trouw iedere week een berichtje. Het lijkt wel hoe kouder en donkerder het buiten is, hoe meer ik kan schrijven. En natuurlijk haken!

Ik noemde hem al in het begin: De Studiebolletjes SinterklaasCAL. Ik schreef er deze maand twee berichten over. (en aangezien de maand nog iets langer duurt dan de dag waarop dit bericht online komt, zijn het er eigenlijk drie!)

Lampion voor Sint Maarten. Gehaakt door studiebolletjes.nl
Lampion voor Sint Maarten

In november was er nog een heilige wiens feestdag werdt gevierd: Sint Maarten. Omdat Sint Maarten dit jaar op een zondag viel, was er in onze omgeving veel verwarring wanneer de kinderen welkom zouden zijn. Daarom haakte ik een lampion die ik bij het keukenraam hing. Zo konden de kinderen goed zien dat ze bij ons terecht konden. Ik schreef er dit blogbericht over: Lampion haken voor sint Maarten

Work in progress

Deze maand haakte ik de lampion voor Sint Maarten en bereide ik achter de schermen de SinterklaasCAL voor. Daarnaast haakte ik vrolijk (want lekker warm) verder aan mijn restjesdeken. Op dit moment ben ik bezig met:

  • Restjesdeken
  • SinterklaasCAL deel 1
  • SinterklaasCAL deel 2 en deel 3 (maar die verklap ik nu nog niet)

Winterslaap

Hibernating wordt vaak gebruikt om projecten aan de duiden die begonnen zijn, maar waar je op dit moment niet actief mee bezig bent. Het Nederlandse woord voor hibernating vindt ik veel mooier: winterslaap. Projecten die op dit moment een winterslaap houden zijn zo uit mijn hoofd:

  • Beer van Christels Knuffels
  • Kerststal
  • 100 sneeuwvlokken
  • zwart-wit omslagdoek

Finished objects

Projecten die ik deze maand afronden: 1. Ik haakte een warme omslagdoek voor de buurvrouw. Ze moet hem nog in ontvangst nemen, maar af is hij zeker.

Aankopen

Ik kocht voor de omslagdoek voor de buurvrouw:

  • 3 bollen Wibra Saskia zwart
  • 3 bollen Wibra Saskia wit
  • 2 bollen Fenna zwart-grijs-wit