Wanneer is iets je hobby en wanneer is het je verslaving? Waarschijnlijk liggen de grenzen hiervan dicht bij elkaar, zeker met het programma “Help mijn man heeft een hobby” in het achterhoofd. Sinds enkele weken ben ik in het bezit van het boekje “Gehaakte beestenboel” van Christel Krukkert. En sinds dien ben ik verslaaft. Verslaafd aan haken.

Zodra ik maar een momentje vrij heb komen de naald, patroon en wol uit de tas. En dan gaan we weer verder.
Ondertussen heb ik al verschillende patronen uit het boekje geprobeerd en ze zijn allemaal even leuk. En wat vooral belangrijk is: helemaal niet moeilijk te maken! Ik ben een zogenaamde autodidact als het om haken gaat, ik heb het mijzelf geleerd. Uiteraard met behulp van internet en boekjes, maar dat blijft nog steeds jezelf iets aanleren.

Mijn nieuwe collega’s hebben mijn hobby ook ontdekt. De een vraagt of ik iets wil maken en de ander lijkt het ook leuk om zelf iets te maken. Nog even en ik heb een bedrijfje in gehaakte voorwerpen en een klasje haken… Ik hoop niet dat het uit de hand loopt, in september komen toch echt de schoolboeken weer op tafel.

Foto’s van gemaakte voorwerpen heb ik niet bij de hand, maar deze volgen vanzelf nog. Fotografie blijft natuurlijk ook nog een hobby!