Saskia van de Wibra – Garenreview

Een populair en goedkoop garen is de Saskia van de Wibra. Dit garen is verkrijgbaar bij alle filialen, scherp geprijsd en daardoor zeer populair. Maar wat voor garen is het precies? Dat lees je in dit berichtje.

De feiten

Een bol Wibra Saskia weegt 100 gram en heeft een looplengte van ongeveer 260 meter. Het garen is te koop bij de filialen van de Wibra. De bollen bestaan uit 100% acryl. Het naald advies is 4 – 4,5 mm.

Wibra Saskia zijn bollen met een zogenaamde solid color, wat betekend dat de bol slechts een kleur heeft. Het garen is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De verkrijgbare kleuren verschild per seizoen en per filiaal. De bollen zijn ook verkrijgbaar via de webshop.

Mijn ervaring

Ik heb inmiddels veel verschillende bollen van de Wibra Saskia gebruikt. Deze bollen heb ik gedurende minimaal 5 jaar gekocht, dus ik kan zeggen dat ik een ruime ervaring met dit garen heb.

De prijs

Het garen is altijd te koop voor €1,00. Dit maakt het een goedkoop garen met een prijs van €0,01 per gram en nog minder per meter. Er zijn soms aanbiedingen voor het garen, maar ook voor de reguliere prijs is het garen de moeite waard.

Detail van de restjesdeken waarin de effecten van verschillende kleuren zichtbaar zijn. Gehaakt in de mossteek

Het gevoel

De meningen over het gevoel van de Wibra Saskia lopen zeer uiteen van prettig tot vreselijk. Zelf vind ik het een heerlijk garen voor dekens en mutsen. Het is lekker warm en iets dikker waardoor het een stevig voelend project als resultaat geeft.

De kleuren

Wibra Saskia is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Mijn doos met restjes bevat onder andere wit, gebroken wit, beige, geel, meerdere tinten roze, paars, zwart, meerder tinten blauw en rood. Ook op ravelry staan veel verschillende kleuren vermeld.

Mijn voorraad heb ik echter door de jaren heen opgebouwd, want het garen is vaak in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar. Op dit moment staan er op de webshop 10 kleuren vermeld (waarvan er twee reeds zijn uitverkocht).

Wil je meer weten over de verschillende garens?

Kijk dan in de garenbibliotheek.

Het materiaal

Wibra Saskia bestaat uit 100% acryl. Dit is een synthetische vezel. Het is een kleurvast garen dat niet snel slijt. Een duidelijk voorbeeld hiervan is mijn restjesdeken, waarbij ik een oud project gehaakt van Wibra Saskia uittrok en er een deken van haakte. Tijdens het haken waren sommige stukken wat dunner dan andere delen van het garen, maar ik heb geen duidelijke slijtplekken of raffelende delen gezien.

Wibra Saskia, kopen of niet?

De keuze voor dit garen is afhankelijk van het project dat je gaat maken. Ik raad dit garen alleen aan als je alle kleuren die je nodig hebt direct kunt kopen en wanneer je zeker weet dat je genoeg bollen kunt kopen om je project af te ronden. Kom je mogelijk een bolletje te kort of mis je een kleur? Dan heb je bij dit garen een probleem en daarom raad ik aan om bij grotere of kleurrijke projecten te kiezen voor een ander garen.

3 reacties

 1. Severs marie-jeanne

  Ik zoek kleur gebroken wit van Saskia ( Wibra )en kleur gebroken wit van Royal ( Zeeman )

  • Studiebolletje

   Hallo Marie-Jeanne, helaas ben ik geen verkooppunt van deze garens. Ik wens je veel succes in je zoektocht!

 2. Nadine

  Ik zoek zwartelurex van saskia van wibra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Studiebolletjes

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: