De kleuren van Wibra Saskia

Het garen Saskia van de Wibra is in een beperkt aantal kleuren beschikbaar. Op het moment van schrijven zijn er acht kleuren verkrijgbaar. Door de jaren heen zijn er echter veel meer kleuren geweest. Ik laat je in dit bericht zien welke kleuren ik in mijn voorraad heb of heb gehad.

De kleuren van Wibra Saskia in de winkel

Volgens de website van de Wibra zijn op dit moment (6-6-2020) de volgende kleuren op dit moment beschikbaar: blauw, bruin, grijs, paars, rood, roze, wit en zwart. De kleuren groen en beige zijn niet leverbaar.

De kleuren van dit garen veranderde lange tijd met de seizoenen. Ik heb echter de indruk dat dit niet meer het geval is en dat de kleuren op de website al enige tijd dezelfde zijn.

De kleuren in mijn garenbibliotheek

Ik heb van mijn voorraad garen in voorjaar 2020 kleurenkaartjes gemaakt. Deze kaartjes kan je hier vinden. Dit heb ik ook gedaan voor alle Wibra Saskia in mijn bezit. Helaas waren niet alle labels meer aanwezig, dus ontbreken de kleurnummers. In totaal zitten er 13 kleuren in mijn garenbibliotheek map.

Kleuren in andere databases

Er zijn naast de website en mijn garenbibliotheek ook andere plaatsen waar garens en kleurnummers worden verzameld. Een prachtig voorbeeld daarvan is ravelry. Deze online wereld voor haken en breien bevat naast een enorme patronenbibliotheek, forums en een eigen notitieboek ook een grote garen database. In deze database zijn 56 kleuren opgenomen.

De database van ravelry kan door iedereen worden bewerkt. Het is daarom niet met zekerheid te zeggen dat er 56 kleuren zijn geweest. Bij het bekijken van de lijst ontdekte ik al snel een aantal fouten, dus het is mogelijk dat er veel meer kleuren zijn geweest. Helaas is er geen officiële lijst van alle kleuren.

Restjes deken gehaakt van restjes Wibra Saskia
Restjes deken gehaakt in Wibra Saskia

2 reacties

 1. diana

  Ik ben op zoek naar drie bollen wit saskia van de Wibra
  heeft u die voor mij beschikbaar?

  • Rianne (Studiebolletje)

   Hallo Diana,

   Bedankt voor je reactie.
   Helaas ben ik geen verkooppunt van het garen en ook in mijn persoonlijke voorraad heb ik geen witte bollen over.
   Hopelijk kan je toch via een andere weg je benodigde garen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Studiebolletjes

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑