Het nieuwste boekje in mijn collectie is Christels Knuffels 2. Dit boekje is tevens (op dit moment) het nieuwste boekje van Christel Krukkert.

Christel Krukkert

Het is op dit moment de meeste beschreven ontwerpster op dit blog: Christel Krukkert. Sinds mijn eerste boekje met haakpatronen ben ik fan van haar ontwerpen. Ik schreef al eerder over haar boekjes: Christels Knuffels en Gehaakte Beestenboel. Daarnaast is een van mijn grootste haakprojecten ook van haar ontwerp: Mijn gehaakte kerststal Daarnaast haakte ik verschillende andere figuren van haar ontwerp. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Christels Knuffels 2

Het boekje Christels Knuffels 2 is het vervolg op Christels Knuffels. Waarschijnlijk is dit ook geen verrassing, gezien de naam.

Het boekje Christels Knuffels 2 met de gehaakte koeien in klederdracht.
Het boekje Christels Knuffels 2 met de gehaakte koeien in klederdracht.

In het boekje worden 8 verschillende knuffels en 9 kledingstukken beschreven. Of eigenlijk zijn het ook 9 knuffels. De twee koeien hebben veel gemeen in het patroon, alleen zijn er voor de koe enkele extra details en heeft de stier andere details op zijn kop.

Naast de koe en de stier staan er in het boekje Bobby de Bever, Ella de Ezel, Emre de Eend, Kimmi de Kikker, Neeltje het Nijlpaard, Pelle de Panda en Vince de Vos beschreven. In mijn kennissenkring mochten vooral Ella en Pelle op veel bewondering rekenen, dus deze twee zijn op mijn projectenlijst gezet.

Uitwisselbaar

Wat ik erg mooi vindt is dat de knuffels en de kleding uit beide delen uit te wisselen zijn. Zo past Olivia de Olifant zonder problemen in de dirndl van Kathi de Koe en de Lederhose van Karsten de stier. Hierdoor kan je zoveel combinaties maken als je zelf wilt.

Knuffels uit Christels Knuffels 1 en 2 met verschillende kleertjes uit beide boekjes.
Het verkleedpartijtje van de knuffels.

Aanbevolen materialen

Foto van overzicht van knuffels in het boek met daarvoor een haakwerkje met haaknaald.
Ik gebruikte Phildar Phil Coton 3 en Gründl Quick Uni.

In het boekje worden de kleurnummers van Scheepjes Catona en SMC Catania gegeven. Hierbij wordt haaknaald 2,5 mm aanbevolen. In het hoofdstuk Tips en technieken wordt aangegeven dat vanzelfsprekend ook andere garens geschikt zijn. Daarbij wordt aangeraden om een halve maat kleinere haaknaald te gebruiken dat wordt aanbevolen door het garen.

Tijdens het haken van de twee koeien gebruikte ik een mengsel van bolletjes Phildar Phil Coton 3 en Gründl Cotton Quick Uni. Ik heb hierbij geen problemen gehad met het patroon. Ook heb ik geen verschil in uiteindelijke grootte ervaren.

Conclusie

Christels Knuffels 2, is het een boekje voor in je boekenkast? Zeker! Uiteraard roep ik dat bij alle boekjes van Christel Krukkert. Dit boekje is het doordat je de kleding zonder problemen onderling kan uitwisselen meer dan waard. Je moet wel van knuffels houden, maar wie doet dat diep van binnen niet

Let op. Dit is bericht is niet gesponsord. Ik heb genoemde materialen niet gekregen in ruil voor het promoten van het product. De materialen heb ik zelf aangeschaft of op andere wijze ingezien. De mening in dit bericht is mijn persoonlijke mening.

In dit artikel wordt gebruikt gemaakt van partnerlinks. Wanneer u een bestelling doet via deze link levert dit studiebolletjes een klein bedrag op, zonder dat het u extra kost.