In 2010 kocht ik het boek “Gehaakte Beestenboel” van Christel Krukkert uit een wolkraam op de markt. De leuke beestjes op de voorkant en in het boekje zelf verleiden mij om ook op deze manier te gaan haken. Inmiddels staan er verschillende boeken in de kast, maar dit boekje heeft toch een speciale plek. Daarom heb ik besloten om het met jullie te delen.

Gehaakte Beestenboel

Het boek is een van de inmiddels vele boeken van Christel Krukkert. Mijn exemplaar kocht ik in 2010 en is uitgegeven door Forte. Op dit moment is het nog verkrijgbaar bij onder andere bol.com.  Het boekje heeft 48 pagina’s waarop naast 10 patronen ook tips en technieken terug zijn te vinden.

De patronen

In het boekje staan 10 totaal verschillende dieren die samen er een beestenboel van maken. Op een gezellige, niet rommelige manier, want de patronen vind ik er overzichtelijk en duidelijk. De dieren worden in verschillende delen gehaakt en vervolgens aan elkaar genaaid. Deze delen zijn duidelijk in het patroon benoemd. Een nadeel vindt ik dat de verschillende toeren van een patroon achter elkaar aan zijn geschreven. Hierdoor moet je goed opletten wanneer een nieuwe toer begint.

Alle dieren hebben een eigen naam gekregen. Bij het patroon staat een klein stukje tekst over het dier, waardoor het patroon een echt karakter vormt. Ook is ieder patroon voorzien van meerdere grote foto’s, die een goede indruk geven van het dier.

Foutje moet kunnen

Tijdens het haken van een van de patronen liep ik een paar jaar geleden vast op een toer. Na meerdere keren haken, uithalen en weer haken kwam ik niet verder. Ik heb toen via haar website contact opgenomen met Christel. Zij regeerde binnen enkele dagen en heeft mij de juiste versie van de bewuste toer gegeven. Een foutje moet kunnen, zeker als het zo snel is opgelost!

Gehaakte patronen

Pauw, gehaakte beestenboel

In “gehaakte beestenboel” staan de patronen voor:

Zoals jullie kunnen zien aan de links, heb ik van maar een paar patronen een berichtje geschreven. Ik heb echter bijna alle patronen minimaal een keer gehaakt. Ik zal deze lijst aanvullen wanneer er nieuwe bericht verschijnen.

Ben je opzoek naar nog meer haakboeken?

Kijk dan in mijn bibliotheek!

Conclusie

Het was waarschijnlijk direct duidelijk, maar Gehaakte Beestenboel is een van mijn favoriete boekjes. In mijn kast staan nog meer patronen van Christel Krukkert en ik raad ze zeker aan. Wil je niet gelijk een heel boekje kopen? Op haar website zijn ook losse patronen te koop. Of kijk eens in de bibliotheek, ook daar zijn haar boeken goed vertegenwoordigd. (En is als je regelmatig een boek leent nog goedkoper ook)

Gehaakte beestenboel is een speciaal patronenboek voor mij, maar nu ben ik benieuwd: Wat is jullie favoriete boek? Of favoriete ontwerper? Waarom? Laat het mij weten in de reacties. Inspiratie is altijd welkom!