Gehaakte kerststal – stand van zaken

Het is een lange tijd geleden dat ik schreef over mijn gehaakte kerststal. Ik vertelde er voor het eerst over in dit bericht uit 2014. Inmiddels is mijn kerststal weer een stukje gegroeid. Ben je ook benieuwd hoever ik nu ben met mijn gehaakte kerststal? Lees dan snel verder.

De figuren van de gehaakte kerststal

Een traditionele kerststal bestaat uit een groot aantal figuren. Veel van deze figuren zijn ook onderdeel van het patroon wat ik gebruik om de kerststal te haken. Op dit moment bestaat uit mijn kerststal uit:

Gehaakte kerststal met engel, Maria, Jozef, kindje, ezel en schaap.
Gehaakte kerststal met engel, Maria, Jozef, kindje, ezel en schaap.
  • Maria, Jozef en het kindje
  • Een staande kameel en een liggende kameel
  • Twee van de wijzen: Baltazar en Melchior.
  • Een palmboom
  • Een ezel
  • Een engel met schalmei

Vlak voordat ik dit begon te schrijven heb ik de liggende kameel kunnen toevoegen aan de stal. Hij zwierf al een paar weken als actief project in mijn haaktas, maar vandaag is het eindelijk gelukt om ook zijn poten en oren te bevestigen.

Een ander figuur wat al enige tijd in mijn haaktas zit is de derde en laatste wijze: Casper. Op dit moment ontbreken zijn armen en zijn cadeau nog. Ik hoop dat ik ook deze wijze voor de kerstdagen in mijn kerststal kan verwelkomen.

Wat er nog gehaakt gaat worden

Gehaakte kerststal: twee kamelen en twee wijzen. Op de achtergrond een palmboom en een engel.
De twee wijzen met hun kamelen.

Aan de gehaakte kerststal wil ik uiteraard de derde wijze nog toevoegen. Verder ontbreken nog een aantal belangrijke figuren uit het kerstverhaal: de herders en schapen en het koor van engelen.

Naast Casper (de derde wijze) hoop ik op zijn minst nog een herder en schaap toe te kunnen voegen. We zullen zien wat er haalbaar is voordat het daadwerkelijk kerst is.

Eerdere berichten over de kerststal

Ik schreef al een paar keer over mijn gehaakte kerststal. Mocht je het leuk vinden om ze te lezen, klik dan hier of kies uit een van de volgende berichten:

Wil je nog meer foto’s van mijn kerststal zien? Op dit pinterestbord verzamel ik alle foto’s van mijn kerststal.

1 reactie

  1. Adriana de Jager

    Ik denk een fout tegengekomen te zijn bij de pot vann Melchior blz. 61. Bij toer 6 heb ik 12 steken. Bij toer 7 zou ik in elke vaste 2 v moeten haakten. Volgens mij kom ik dan op 24 steken en niet zoals het patroon vermeldt 6 steken. Waar zit de vergissing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Studiebolletjes

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑