Vandaag is het Koningsdag 2017. Uiteraard horen bij deze feestdag de nationale kleuren: rood wit en blauw. Bovendien mag natuurlijk het koninklijke oranje niet ontbreken! Voor deze dag heb ik mijn oranje en koninklijke haaksels verzameld om een gezellig hoekje mee te maken.

Koningsdag 2017

Twee jaar geleden was alleen Prinses Maxima aanwezig. Echter vandaag zijn ook Koning Willem en een meisje in klederdracht van de partij. Het hoekje wordt verder opgevrolijkt met een krans en een vlaggenlijn. Al deze werkjes heb ik de afgelopen jaren gehaakt.

Patronen

Voor deze hoek gebruikte ik verschillende haakpatronen. De figuren Koning Willem, Prinses Maxima en het melkmeisje zijn afkomstig uit het boek “Ik hou van Holland en haken” van Christel Krukkert.

De krans is een eigen ontwerp naar aanleiding van deze foto op pinterest.

De vlaggenlijn is ook een eigen ontwerp met heel veel online inspiratie.

Inspiratie

Zoals je bij de patronen kan lezen, haal ik veel inspiratie van pinterest. Met de voorspelde regenbuien verwachte ik vandaag lekker binnen te blijven, tv te kijken en te haken Ideeën genoeg! Alleen schijnt vanmorgen heerlijk de zon, dus we zullen zien hoe mijn Koningsdag gaat verlopen.

Hieronder zie je een klein deel van mijn bord “Haken – Koningsdag”. Klik hieronder of op de link om het hele bord te zien. Wat ga jij vandaag maken of doen?

Fijne Koningsdag!