Helaas is het weekend voorbij en dat betekent dat zowel meneer Wiskunde als ik morgen weer aan de slag moeten. Meneer Wiskunde staat morgen voor de klas, zoals iedere dag van de week. Ik ga morgen op een basisschool in Heerenveen helpen met het leerlingvolgsysteem ESIS, dus moet ook vroeg uit mijn bed.

Het feit dat ik er vroeg uit moet, betekent een kort nachtje voor mij. Op dit moment zit ik in de trein naar huis. We hebben mijn vrije weekend zo lang mogelijk gerekt.

Mijn tijd in de trein besteed ik voor de verandering nuttig. De manier waarop mag geen verrassing zijn: met haken natuurlijk!

image

De deken voor oma krijgt eindelijk meer toeren. Ik ben benieuwd wanneer ik hem eindelijk af zal hebben.

Toen ik de boel uit mijn tas pakte, kreeg ik bewonderende blikken van twee dames tegenover mij. Het patroon spak hun erg aan en leek een van de dames mooi voor een omslagdoek. Uitteraard heb ik het patroon toegelicht. (ook al was dit tegen het zere been van de medepassagiers… Oeps stiltecoupe)

Het patroon is alsvolgt:
Toer 1: rij lossen
Toer 2: 2 stokjes in zelfde steek, * 4 stokjes, 2x stokje minderen, 4 stokjes, 2x meerderen*
Tussen * herhalen tot toer eindigen met 1x meerderen.
Toer 2 herhalen tot op lengte.

Dit patroon is geen ontwerp van mijzelf, het patroon heb ik van een gratis website of blog. Alle eer behoort bij de ontwerper.