Hartje voor valentijn

Een paar jaar terug maakte ik op stage samen met de kinderen hartvormige mandjes van gevlochten papier. Het was een hele klus en het duurde even voor zowel de leerlingen en ik begrepen hoe het gemaakt moest worden.

Het idee was afkomstig van mijn stagebegeleidster, die op het moment van maken helaas ziek was. De invalkracht had helaas twee linker handen.
Het resultaat was echter prachtig en door de moeilijkheid werd het mooiste pedagogische doel dat je bij handwerken kan bereiken ook behaald: samenwerken!

Omdat ik dit jaar ook iets wilde maken voor valentijn ging ik bij google opzoek naar “hart haken”. Tussen de afbeeldingen stonden natuurlijk ook de nodige vishaken in een hartvorm neergelegd en ook verschillend gehaakte harten in alle kleuren van de regenboog.
Maar na lang zoeken vond ik pas een hart dat mij aansprak. Een hart dat mij ook aan de ene handwerkles vlak voor moederdag deed denken. Een gevlochten hart in rood-wit. Een Deens hart.
Het patroon is in het Engels en geschreven door Allison Pyper. Het is hier gratis te vinden.

Het kleine hartje op het Deense hart is van Wieke van Keulen. Zij plaatste op haar blog een zeer uitgebreid tutorial hoe je het hartje kan maken. Het is alleen wel rechtshandig voorgedaan, dus misschien wat verwarrend voor linkspoters als ik.

13-10-2017 de website en het patroon van Wieke zijn verhuisd naar wieke.com

2 reacties

  1. Kitty

    Wil graag Deense hart patroon hebben.maar jammer genoeg werkt het niet

    • Studiebolletje

      Hallo Kitty, bedankt voor je reactie. Ik heb ook even gekeken, maar ik kan het Deense Hart zonder moeite bekijken. Het kleine hartje van Wieke is wel verhuisd, haar nieuwe website staat onderaan het bericht vermeld. Ik wens je veel haak plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Studiebolletjes

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑