Vandaag deel ik een nieuwe aanschaf met jullie: De Nieuwe Haakbijbel! Dit boek is de opvolger van De Haakbijbel en vormt een geweldige aanvulling voor mijn boekenkast. En waarschijnlijk ontzettend veel haakplezier. Ik zie opeens weer 200 nieuwe proeflapjes voor mij…. Lees snel verder voor meer informatie over deze bijbel.

De Haakbijbel

De nieuwe haakbijbel is de opvolger van De Haakbijbel. Dit eerste boek bevat 200 steken en is geschreven door Sarah Hazell. Het boek kwam uit in 2015. En nu is er een prachtige aanvulling waardoor het aantal steken verdubbeld!

De nieuwe haakbijbel

De nieuwe haakbijbel
De Nieuwe Haakbijbel

De nieuwe haakbijbel is samengesteld door Tracey Todhunter. Ook deze keer zijn er weer 200 nieuwe steken te bewonderen. En dat niet alleen. Achter in het boek is weer een prachtige naslagwerk opgenomen met alle kennis die je als haker kan gebruiken. Van de verschillende maten haaknaalden tot een uitgebreid overzicht van alle symbolen en afkortingen. Het is met recht een echte bijbel vol met kennis.

Dit deel is verdeeld in een stekengids en een hoofdstuk haaktechnieken. De stekengids is echt de kern van het boek. Het bevat 200 nieuwe steken.

Ben je benieuwd over welke haakboeken ik nog meer schreef?

Klik dan hier

De steken

De steken in De Nieuwe Haakbijbel zijn net als in het eerste deel voorzien van prachtige kleurfoto’s van proeflapjes, geschreven instructies en schematische tekeningen. Maar nog belangrijker om de nieuwe steken goed te leren is dat deze foto’s en instructies ook stap voor stap zijn opgenomen. Wat je voorkeur ook is om een nieuwe steek te leren, met dit boek gaat het zeker lukken.

De steken zijn verdeeld in verschillende families: basissteken, waaiers en schelpen, clusters, moesjes en popcorns, pieksteken, reliëfsteken, net- en filetpatronen, opengewerkt en kant, golven en chevrons, texstuurpatronen, tunische steken, kleurpatronen en randen. De opengewerkt en kant, textuurpatronen, tunische steken, kleurpatronen en randen zijn nieuwe categorieën voor de haakbijbels. Er is dus meer dan genoeg om je haakkennis te verbreden.

Een nieuwe project?

Blok 95 visgraat uit De Nieuwe Haakbijbel

Ik schreef het al in de intro van dit blog: Bij het ontvangen van dit boek kwamen er zo’n 200 nieuwe projecten op mijn netvlies. Iets met 200 proeflapjes zodat ik alle steken in dit boek kan uitproberen! Oef… en mijn ideeënlijst is al zo lang. Hier moet ik nog maar even over nadenken.

Ik haakte al wel alvast een proeflapje uit het boek. Het lapje is steek nummer 94: de visgraat. Deze steek bestaat uit drie verschillende toeren en vier verschillende basissteken.

Feitjes van het boek

  • titel: De nieuwe Haakbijbel
  • auteur: Tracey Todhunter
  • uitgeverij: Librero
  • Aantal pagina’s: 192
  • paperback
  • Prijs: €14,95 (op moment van publiceren van dit bericht)
  • Te koop bij de boekhandel, handwerkwinkels en

.

In dit artikel wordt gebruikt gemaakt van partnerlinks. Wanneer u een bestelling doet via deze link levert dit studiebolletjes een klein bedrag op, zonder dat het u extra kost.

Let op. Dit is bericht is niet gesponsord. Ik heb genoemde materialen niet gekregen in ruil voor het promoten van het product. De materialen heb ik zelf aangeschaft of op andere wijze ingezien. De mening in dit bericht is mijn persoonlijke mening.