knuffel dieren haken met kop van draak

Soms hoor je over een boekje en wanneer je de ontwerpen zie weet je dat je het snel op je plank zal verschijnen. Dit had ik ook met knuffel-dieren haken van Imke Crooijmans van Creïmtions.

Tijdens mijn haakclubje kwam het boekje voorbij, zoals er talloze patronen voorbij komen. Maar het boekje van Imke sprong er voor mij tussen uit. Niet alleen staan er veel verschillende dieren in, maar deze hebben allemaal een lijf van african flowers. En degenen die mijn blog al langer volgen weten dat ik al eerder heb gewerkt met african flowers: namelijk in de vorm van african flower squares in een deken.

Meerdere reden dus waarom ik dit boekje kocht. Maar mocht je er zelf nog een nodig hebben: het zijn ideale patronen om je restjes op te maken.

Het boek knuffel-dieren haken

Het boek knuffel-dieren haken is uitgegeven door de uitgeverij van Scheepjes. Ik kocht de 2e druk van 2019 voor €14,95. Mocht je de eerste druk hebben, dan zijn er aanvullingen op de website van Imke. Verdere details zijn het ISBN-nummer: 9789491840470, de eerste druk verscheen in oktober 2019. De tweede druk bevat 119 pagina’s.

De knuffel dieren

In het boek staan de patronen voor 10 dieren, namelijk:

  • bij
  • leeuw
  • schaap
  • varken
  • eend
  • eenhoorn
  • nijlpaard
  • muis
  • kangoeroe
  • draak
draak uit knuffel dieren haken

Op de site staan nog meer patronen die niet in boek staan, maar die erbij passen, zoals een olifant, een konijn, beren en een 5 december set. Deze zijn te koop vanaf €3,95 (op het moment van schrijven).

De patronen uit het boek bestaan uit een kop, armen en benen en een lijf. Er zijn drie varianten van het lijf. Daarnaast kan het lijf vervangen worden door een pyamazak.

De Bij

De bij is een uitzondering in het boek. Dit is een losse knuffel die niet gemaakt wordt van de african flowers. De bij is een volledige knuffel en een zogenaamde amigurumi. Het bijtje is volgens Imke aangetrokken door alle african flowers.

Het garen en andere materialen

Het aangeraden garen is Scheepjes Catona. Dit is een garen van 100% katoen. Het komt in bolletjes van 50 gram met een looplengte van 125m. Het garen is geschikt voor 2,5 – 3 mm naalden.

Andere materialen die nodig zijn voor de knuffels zijn fiberfill en poppenogen van 10mm. In het patroon wordt gevraagd om naalden van 2mm en 3mm.

Auteur van Knuffel-dieren haken

Het boek is geschreven door Imke Crooijmans. Ze heeft een eigen shop en een blog. En nu dus ook een boek!

Mijn ervaring

Ik ben op dit moment nog bezig met het haken van de eerste knuffel uit het boekje. Maar tot nu ben ik heel blij met het boekje. Er staan heel veel foto’s in. Niet alleen foto’s om de knuffels te laten zien, maar ook om verschillende technieken te laten zien.

Een van deze technieken is voor mij een nieuwe techniek. In het boek staat namelijk een nieuwe manier van minderen omschreven. Ik weet niet of het voor iedereen een nieuwe manier is, maar voor mij is het wel. In een later blog zal ik daar verder op in gaan.

De knuffel waarmee ik ben begonnen is de draak. Deze staat achterin het boek. De draak in het patroon bestaat uit groen, rood en wit. Ik koos voor verschillende paarstinten.

Wil je meer boeken over haken lezen?

Kijk dan in de haakbibliotheek

Let op. Dit is bericht is niet gesponsord. Ik heb genoemde materialen niet gekregen in ruil voor het promoten van het product. De materialen heb ik zelf aangeschaft of op andere wijze ingezien. De mening in dit bericht is mijn persoonlijke mening.

In dit artikel wordt gebruikt gemaakt van partnerlinks. Wanneer u een bestelling doet via deze link levert dit studiebolletjes een klein bedrag op, zonder dat het u extra kost.