In mijn unboxing laat ik al zien wat er allemaal in de doos Entomology voor de d’Histoire Naturelle zit. Maar welk garen zit er nu precies in? En in welke kleuren?

Scheepjes Colour Crafter

Ik koos voor de pakket in het garen Colour Crafter van Scheepjes. Eerder schreef ik al over dit garen en natuurlijk kan je dit net als de andere garens terugvinden in mijn garenbibliotheek.

Ik koos voor dit pakket omdat dit veel beter in mijn budget past. Dit pakket kost namelijk €44,95. Het andere officiële pakket bevat de garensoorten Stonewashed en Riverwashed wat het pakket veel duurder maakt.

D’Histoire Naturelle in de kleuren Entomology

Als kleuren voor D’Histoire Naturelle koos ik het pakket met de naam Entomology (Nederlands: Entomologie). Dit is de wetenschappelijke naam voor de studie van de insecten. Het kleurenpakket bestaat uit de volgende kleuren: Sint Niklaas, Pollare, Alphen, Alkmaar, Goes, Enschede, Coevorden en Haarlem.

Sint Niklaas

Sint Niklaas is een garen in een zacht grijze kleur. Door de naam doet het mij een beetje denken aan de baard van Sinterklaas. Het kleurnummer is 2019.

Pollare

Pollare is een bruin grijze kleur. Hij wordt ook wel antraciet genoemd. Het kleurnummer is 2018. Het is een rijke donkere kleur, maar toch echt geen zwart.

Alphen

Alphen is licht blauw. Dit is een licht blauwe kleur wat ook wel ijsblauw wordt genoemd. Het kleur nummer is 1722.

Alkmaar

Alkmaar is een blauwe kleur met kleurnummer 1708. Het wordt ook wel oud blauw genoemd.

Goes

Een andere lichte kleur uit dit pakket is Goes. Het heeft kleur nummer 1820. De kleur wordt mint blauw genoemd.

Enschede

Een kleur die in de pakket eruit springt is het bosgroen van de kleur Enschede. Deze kleur met kleurnummer 1824 staat ook bekend als oud groen.

Coevorden

Coevorden is nog een kleur die eruit sprint in dit pakket. Het is een goud geel met nummer 1823. Het past mooi bij het groen van Enschede en wordt daarom ook wel geel groen genoemd.

Haarlem

Scheepjes Colour Crafter - 1054 Haarlem met details op kleuren kaartje - Studiebolletjes.nl

De laatste kleur van het pakket is Haarlem. Dit is een prachtige chocolade bruine kleur met nummer 1054. Door anderen wordt hij ook omschreven met het simpele bruin. Maar chocolade bruin… dat klinkt toch veel mooier?

Kleuren kaartjes voor D’Histoire Naturelle

Al deze kleuren zijn nieuw in mijn voorraad. Daarom maakte ik nieuwe kleurenkaartjes van de bolletjes uit het pakket. Hier kan je meer lezen over de kleurenkaartjes.

De nieuwe kaartjes zitten nu nog even in mijn map, maar voor dit project verwacht ik dat ze ook een andere functie zullen krijgen. Bij veel grote projecten met verschillende kleurencombinaties wordt namelijk gesproken over kleur A en kleur B in plaats van Pollare en Goes (let op: dit is een voorbeeld en niet de echte kleurentabel). Het is daarom handig om een kaartje te maken met alle kleuren en de verwijzing naar die kleur in het patroon. Dit deed ik onder andere voor de Rozetta CAL. Echter kan je dit ook doen met de kleurenkaartjes.

Welke kleuren heb jij gekozen voor de D’Histoire Naturelle CAL? En heb je er ook kleurenkaartjes voor gemaakt?

Let op. Dit is bericht is niet gesponsord. Ik heb genoemde materialen niet gekregen in ruil voor het promoten van het product. De materialen heb ik zelf aangeschaft of op andere wijze ingezien. De mening in dit bericht is mijn persoonlijke mening.