D’Histoire Naturelle is de naam van de crochet-along voor 2020 van Scheepjes. Het is een titel waar ik even op moest oefenen voordat ik hem goed uit kon spreken in de unboxing-video. Unboxing? Ja zeker, ik heb ook een pakket besteld en ik ga mee doen aan deze cal.

Mijn eerste reactie

Scheepjes CAL 2020 - D'Histoire Naturelle - I'm team Entomology
Team Entomology!

Mijn eerste reactie op het zien van de foto’s was wat een prachtig ontwerp! De verschillende vormen en kleuren zien er prachtig uit. Ook de details zoals de vlinders en de bladeren, dat wordt erg mooi. De kleurencombinaties hebben prachtige namen: Entomology, Herbarium, Conchology en Mineralogy, De namen blijken te verwijzen naar de verschillende afdelingen in het Natuurkundig Museum.

Ook erg leuk is de read-along die bij de CAL wordt gehouden. De combinatie van lezen en haken lijkt mij geweldig leuk. Al is het zitten onder een gehaakte deken en lezen een stuk makkelijker dan lezen en haken tegelijkertijd. Misschien moet ik toch maar een keer een luisterboek proberen tijdens het haken?

De deken

De deken is een ontwerp van Christina Hadderingh van het blog A Spoonful of Yarn. Ze is een Nederlandse blogger voor scheepjes. Haar blogs zijn tweetalig: zowel in het Nederlands als het Engels. Naar aanleiding van het boek heeft ze verschillende patronen ontworpen. Haar patronen zijn op haar blog te vinden, maar ook in via Scheepjes verkooppunten.

Boek Als je het licht niet kunt zien met de bladwijzer van de D'Histoire Naturelle CAL
Boek en boekenlegger van de read-along van de CAl D’Histoire Naturelle

Het boek

Zodra ik las dat er een read-along gehouden worden met het boek “Als je het licht niet kunt zien” van Anthony Doerr werdt ik enthousiast. Het is al even geleden dat ik een goed boek heb gelezen en ik was heel benieuwd naar het boek en de combinatie met het patroon.

De enthousiasme bekoelde echter toen ik las waarover het boek gaat. De beschrijving van de bibliotheek is namelijk als volgt:

“Door de Tweede Wereldoorlog en D-Day raken de levens een blind Frans meisje en een jonge Duitse militair in St. Malo met elkaar verbonden.”

Collectie Bibliotheek

Het genre oorlog en de onderwerpen Wereldoorlog II en Frankrijk waren niet echt iets wat ik had verwacht bij een haakpatroon en het museum thema waar ik tot die tijd over had gelezen.  Het onderwerp Frankrijk vindt ik niet erg, dat kan ook bij een heerlijk zomerverhaal staan. Alleen het thema oorlog, dat had ik niet zien aankomen.

Het boek heb ik nog niet gelezen, maar alvast wel via de bibliotheek in huis gehaald. Ik begreep uit de informatie van Scheepjes dat er naast een planning voor de haakpatronen ook een leesplanning komt. Daar wil ik graag aan mee gaan doen. Ik ben heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

Het pakket voor D’Histoire Naturelle

Goodies uit pakket entomology D'Histoire Naturelle CAL
Goodies uit pakket entomology d’Histoire Naturelle CAL

Ik koos voor het pakket Entomology in Colour Crafter. Deze keuze maakte ik deels vanwege de prijs. De Colour Crafter heeft een adviesprijs van €44,95. Dit vindt ik een veel mooier prijs dan de adviesprijs van de Stone Washed en River Washed. Deze is namelijk een ongelofelijke €125 euro! Zoveel geld voor één deken vindt ik echt te gek worden.

Wil je meer weten over de verschillende garens?

Kijk dan in de garenbibliotheek.

Daarnaast is de CAL van 2019, de Rozetta, mij zeer goed bevallen in de Colour Crafter. Deze deken na een jaar nog steeds erg mooi.

garens voor D'Histoire Naturelle CAL
Garens voor d’Histoire Naturelle CAL

De Haakclub

Vorig jaar ben ik dankzij de Rozetta CAL begonnen deel te nemen bij een haakclub. Ook na de CAL zijn we bij elkaar blijven komen. Tot de corona er een stokje voor stak. Helaas kunnen we nog steeds niet in de gezellige handwerkwinkel samen komen. De nieuwe CAL was voor mij echter inspiratie om de groep nieuw leven in de blazen. Inmiddels is de eerste bijeenkomst bij mij thuis gehouden en ik kijk uit naar de volgende. Hopelijk kunnen we net als vorig jaar weer heerlijk babbelen en terwijl werken aan onze dekens en andere haakprojecten.

D’Histoire Naturelle

Wat vindt jij van de crochet-along 2020 van Scheepjes? Heb je al een pakket uitgekozen? Of misschien zelf samengesteld? Ga je überhaupt meedoen? En wat vindt je van het boek? Laat het mij weten in de reacties.

En ben je benieuwd wat er in mijn pakket zat? Kijk dan mijn unboxing hieronder of op mijn YouTube-kanaal.

Disclaimmer

Let op. Dit is bericht is niet gesponsord. Ik heb genoemde materialen niet gekregen in ruil voor het promoten van het product. De materialen heb ik zelf aangeschaft of op andere wijze ingezien. De mening in dit bericht is mijn persoonlijke mening.