De afgelopen jaren maakte ik regelmatig een onderdeel van de kerststal. Inmiddels heb ik al verschillende figuren gehaakt. Hoog tijd dus om er een bijbehorende projectpagina bij te maken en vooral om mijn stal uit te breiden en uiteindelijk compleet te maken!

De kerststal

Het is een lange traditie onder voornamelijk gelovige gezinnen om met kerst een stal neer te zetten. In de stal staan de hoofdfiguren van het kerstverhaal. De figuren zijn traditioneel van hout of gips. Mijn stal is echter gemaakt van heel veel katoenen draad, voornamelijk van Phildar Coton 3. Dat haak ik met haaknaald nummer 2,5.

De locatie

Mijn kerststal heeft door de jaren heel op verschillende locaties gestaan. Het ieder jaar opnieuw inrichten en indelen en het toevoegen van de nieuwe figuren brengt mij veel plezier en inspiratie.

De figuren

Het wordt steeds drukker in mijn stalletjes. De figuren in mijn stalletje maak ik op basis van de patronen uit “Haak je eigen Kerststal” van Christel Krukkert . Deze pas ik naar eigen inzicht aan. Dit doe ik onder andere door de kleuren te kiezen die mij aanspreken, maar ook door sommige vormen of details aan te passen. Dit maakt het eindresultaat meer een eigen project dan een “kopieeroefening”.

Blogberichten

Op mijn blog schreef ik verschillende keren over de figuren die ik heb gemaakt. Het neerzetten van een stalletje mag dan vooral een gebruik in de kerstperiode zijn, mijn blogjes zijn dat zeker niet!

22 december 2017 – Ezel met drie poten, een kerst wonder

13 april 2015 – Herfstweer… Kerstsfeer

24 september 2014 – Kerst kameel

Foto’s van mijn kerststal

Uiteraard schreef ik niet alleen over de kerststal, maar ik maakte ook de nodige foto’s. Deze verzamelde ik op dit pinterestbord. Je kan hier de foto’s uit al mijn blogberichten vinden, maar ook de foto’s die ik op andere sociale media-kanalen plaatste.