kokos met chocolade?

Kokos met chocolade. Het klinkt als een heerlijke combinatie en dat is het ook zeker. De versie die ik maakte is echter vooral lekker om te zien, want opeten is niet aan te raden. Ik haakte namelijk weer een petitfour uit de petitfourscal2017.

Mijn versies

Deze versie is een bolletje kokos met chocolade en sprinkels gehaakt van katoen en kleine kraaltjes. Ik vond het er zo leuk uit zien, dat ik een tweede versie haakt. Op verzoek van meneer Wiskunde werd het een chocolade met karamel en zeezout. Nog zo’n lekker combinatie.

Het patroon

Het patroon is onderdeel van de petitfourscal2017. De officiële naam van het gebakje is kokos met donkere chocolade en zeezout. Een mooie naam, maar ik vond het een mond vol.

Het patroon is simpel, maar heeft een erg leuk effect. Dit is vooral terug te zien in de saus, welke met allemaal druppels langs het bolletje kokos lijkt te zijn gedropen.

Materiaal

Voor deze petitfour gebruikte ik wederom katoen van het merk phildar, namelijk philcoton3. Ik gebruikte de kleuren wit en cocao (kon haast niet anders met zo’n naam) voor het originele patroon. Voor de versie van Meneer Wiskunde gebruikte ik wit en gold. Daarnaast gebruikte ik kleine witte kraaltjes. Al het materiaal had ik al in huis, dus dat was mooi meegenomen.

Alle petitfour

Wil je weten welke petitfourtjes van de CAL ik nog meer haakte? Klik dan hier.