Het is niet lang meer tot het spookuur op de laatste dag van oktober: Halloween staat voor de deur!

Halloween

Dit van oorsprong Amerikaanse spookfeest komt op steeds grotere schaal naar Nederland. Vele winkels verkopen griezelige verkleedkleding, snoep en andere toebehoren. Ook op het gebied van haken zijn er leuke en griezelige patroontjes te vinden. Hieronder een verzameling van leuke patroontjes.

Uitproberen

halloween - mummy appel

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben aan de stilte op dit blog en op mijn instagram heb ik het de afgelopen week erg druk gehad. Hierdoor heb ik de patronen niet allemaal zelf kunnen testen. Maar één patroontje is wel gelukt! De mummy appel van FrulsCrochet.

Mummy appel

De mummy appel is een Engelstalig patroon. Het is een patroon met veel foto’s, waardoor veel wordt verduidelijkt. Het patroon bestaat uit 6 onderdelen die je na het haken aan elkaar zet. Sommige onderdelen zijn nogal een priegelwerkje, maar ik vond het de moeite waard.

Materiaal

Voor dit halloween project gebruikte ik verschillende restjes garen. Dit was voornamelijk philcoton 3, maar ook garen waarvan ik het label lang geleden kwijt ben geraakt. Voor dit patroon kan je allerlei materialen gebruiken. Ook met de maat haaknaald kan je variëren, zodat je project groter of kleiner wordt. Ik gebruikte naald 2,5 mm.

Nog meer halloween projecten

Hieronder zie je mijn pinterest-bord voor Halloween. Kijk gerust rond en laat mij weten welke projecten jou het leukst lijken!

Meer ideeën

Ben je opzoek naar meer ideeën om te haken? Klik hier om al mijn haakprojecten te bekijken. Bij veel projecten geef ik mijn mening over het patroon en vertel ik welke materialen ik heb gebruikt.

Wil je weten waar ik mijn ideeën heb gevonden? Kijk dan bij studiebolletje op pinterest. Ik laat op pinterest regelmatig nieuwe borden zien, dus vergeet niet om mij te volgen, zodat je op de hoogte blijft!