De afgelopen dagen heb ik mijn blog definitef verhuisd naar studiebolletjes.nl. Ik ben dan ook druk bezig geweest om de pagina vorm te geven en om te zorgen dat alle berichten op een logische manier terug te vinden zijn. Hiervoor heb ik goed gekeken naar de berichten die ik de afgelopen jaren heb geschreven. Dit heeft veel herinneringen opgeroepen. Daarnaast heeft het ook laten zien dat het hoog tijd is om jullie bij te praten. En daar gaan we vandaag mee beginnen. We beginnen met de cupcake uit de petitfourscal. Deze cupcake staat al lange tijd klaar om gefotografeerd te worden en met jullie te worden gedeeld. Het een leuk gebakje dat met een beetje fantasie aangepast kan worden tot doos vol.

Patroon cupcake

Het patroon van de cupcake zelf is simpel en met een beetje geduld snel gehaakt. Dat geduld gaat vooral zitten in het herhalende werk om de juiste hoogte te krijgen.

De topping van het gebakje is een ander verhaal. Bovenop zit een laagje botercrème dat in een patroon is gespoten. Dit wordt gevormd door een lange gehaakte vorm. Het haken van deze vorm vond ik ronduit vervelend. Het is een priegelwerk om lange tijd het aantal steken in het rond te haken. Maar het resultaat mag er zeker zijn!

Materiaal

Voor dit gebakje gebruikte ik wederom phildar phil coton 3 waarvoor ik haaknaald 2,5mm gebruik. Deze keer heb ik helaas mijn kleurnummers niet goed bijgehouden. Hierom wel een link naar mijn ravelry notities, maar hier zullen de kleuren niet bij staan.

Alle gebakjes

Ben je ook zo benieuwd naar de andere gebakjes uit de petitfourscal2017? Hier (klik klik) kan je mijn overzicht van alle gebakjes van de CAL die ik heb gehaakt vinden.