Februari is inmiddels begonnen. De maand van de liefde, cupido en heel veel hartjes. Nog maar twee weken en het is valentijn! Het is traditie om op valentijnsdag een (geheime) liefde anoniem een cadeautje te geven. En wat is beter dan een zelfgemaakt cadeau? Een zelf gehaakt cadeau natuurlijk. Hieronder geef ik je mijn top 5 van leuke projecten om op valentijnsdag cadeau te geven.

nummer 1: Kans voor valentijn

valentijn krans volledigHet is nog twee weken tot valentijn. Heb je geen andere haakprojecten en nog flink wat tijd over? Dan is dit project misschien een leuk idee! Op veel (vooral Amerikaanse) sites zie je regelmatig kransen voor op de voordeur voorbij komen. Hierdoor geïnspireerd haakte ik een paar jaar geleden een valentijnskrans.

Nummer 2: Deens hart

deens hart, gevlochten hart in rood en witMet valentijn kan je bijna niet de missen zolang je cadeau maar heel veel hartjes bevat. Ik deelde eerder al dit Deense hart. Het ziet er misschien ingewikkeld uit met alle rode en witte vakjes, maar het is een haakpatroontje dat vrij eenvoudig is te maken. Het is een gelijk een combinatie van mijn nummers 3 en 4 van deze valentijn top 5: een zakje en een hartje in een!

Nummer 3: Losse hartjes

vier hartjes in verschillende kleuren in klaverblad vormBen je opzoek naar iets simpelers, dan zijn losse hartjes de beste keuze. De losse hartjes kan je op vele verschillende manieren gebruiken.

  • Zet ze vast op een lange draad en je hebt een valentijnsslinger.
  • Zet ze vast op een speld, hallo valentijnsbroche.
  • Of wat dacht je van een boekenlegger door een hartje vast te zetten op een paperclip?
  • Ook leuk is het om een aantal hartjes vast te  maken aan een groter cadeau, zoals een boek of bos bloemen.

Nummer 4: Snoepzakjes

valentijn zakje met hartIs jouw valentijn een echte zoetekauw? Dan kan je natuurlijk de doos met chocolade versieren met de losse hartjes van nummer 3. Mocht je iets meer tijd hebben, dan is een zelfgehaakt zakje ook erg leuk om te maken en om cadeau te geven. In deze sneakpeak kan je de voorkant van een zakje dat ik eerder haken bekijken. Ik borduurde hierbij een hartje op het zakje, maar je kan ook een patroon in het zakjes haken.

En vergeet nummer 2 niet! Een hartje en een zakje in een.

Nummer 5: Valentijnsknuffel

Naast chocolade zijn knuffels ook een populair valentijnscadeau. En wat beter dan een zelfgehaakte knuffel? Een knuffel met hartjes!

Je kan natuurlijk opzoek gaan naar een knuffel met hartjes in het patroon (en die zijn er genoeg), maar laten we het iets simpeler houden dit jaar. Haak een paar hartjes van nummer 3 en zoek in je verzameling gehaakte knuffels naar een geschikte knuffel waarop je de hartjes kan bevestigen. Of kijk hier voor inspiratie tussen de knuffels die ik heb gehaakt.

Heb je een klein knuffeltje gevonden? Misschien past hij precies in een mooi gehaakt tasje of zakje van nummer 5.

Wat ga jij maken voor valentijn? Laat het weten in de reacties en deel jouw inspiratie! En schreef jij een blogje over een haakwerkje voor valentijn? Deel ze in de reacties.

valentijn krans detail bloemen