Gelukkig kan je er dit jaar nog steeds niet omheen! Sinterklaas is weer in het land en hij laat zich overal zien. En natuurlijk zijn de pieten er ook weer bij. En of ze hun roetzwart zijn of toch wat vaker zich hebben gewassen, voor mij horen ze er allemaal bij.

Sinterklaas decoratie

sinterklaas slinger uit de CAL
Sinterklaas slinger uit de CAL

Ik vindt deze periode dan ook ontzettend leuk om voor de versieren. Dat heb je misschien vorig jaar al kunnen merken met mijn sinterklaas CAL. Heb je deze gemist? Kijk dan snel hier voor de leuke slinger!

De afgelopen jaren heb ik natuurlijk ook de Sint en enkele pieten gehaakt. Ze staan ook dit jaar weer trots te pronken in mijn woonkamer.

De zak van Sinterklaas

Natuurlijk mocht een aanvulling op deze decoraties dit jaar niet ontbreken. Voor het huidige sinterklaasverhaal zitten er gelukkig alleen nog maar cadeautjes en lekkere dingen in en worden er geen kinderen meer in mee genomen…. Je raad het al: ik haakte een zak voor sinterklaas.

Sinterklaas, twee pieten en een zak met een rood touw. Allemaal gehaakt.
De Sint en zijn pieten

Zwart paard?

Een grotere zak van sinterklaas met een tweekleurig touw.
De grotere versie. van de zak van sinterklaas.

En ook dit jaar zijn er ook dit jaar weer veranderingen in het verhaal van de Goed Heiligman. Naast het mooie eerbetoon aan het oude paard Amerigo door een nieuw paard met een nieuwe naam te introduceren, is ook nog eens de kleur van het paard veranderd! Dat klinkt als een nieuw project.

Het patroon van de zak heb ik nog niet uitgeschreven. Zou je het toch graag willen hebben? Laat het mij dan weten in de reacties, dan werk ik hem alsnog uit.