Nog even en de feestdagen, de tijd voor een cadeau, staan weer voor de deur. En daar horen vaak cadeaus bij. Voor onder de kerstboom, uit de zak van de goede Sint of met een beetje hulp van een getrokken lootje. Maar wat geef je iemand die het liefst de hele dag met naald en garen in de weer is? Een boek!

Boeken om cadeau te geven

Ok, waarschijnlijk staat de boekenkast al vol en zwerven er meer patronen door het huis dan er ooit in een heel leven gehaakt kunnen worden. En toch zal je met een mooi patronenboek niet snel de plank mis slaan.

De afgelopen maanden verschenen weer een hele stapel nieuwe boeken met vele verschillende patroontjes. Van rammelaars, knuffels tot sokken, kerstversiering, huishoudelijke artikelen en mini truien, het is eigenlijk te veel om op te noemen en de variatie is weer enorm. Uit die enorme stapel selecteerde ik vijf favorieten:

Rammelaars en knuffels – Annemarie Arts

De rammelaars en knuffels van Annemarie Arts zag ik al vele malen voorbij komen. En ondanks dat ik mijn eerste rammelaar nog moet haken was mijn aandacht zeker getrokken met dit boek. In dit boek staan namelijk niet alleen dieren, maar ook stoere piraten en prinsessen, een cactus en nog veel meer kleurrijke figuren.

Sokken haken à la Sascha

Aan lekker warm gebreide sokken van mijn oma heb ik goede herinneringen. Het laatste paar ligt nog steeds veilig in mijn sokkenla. Helaas heb ik deze vaardigheid niet geerft van mijn oma. Maar met dit boek zouden zelfgemaakte sokken opeens wel mogelijk zijn. Heeft u ook een haakster in huis die droomt van heerlijk warme zelfgemaakte sokken? Dan brengt dit boek zeker veel plezier. En misschien krijgt u als gulle gever wel een nieuw paar sokken cadeau!

Gehaakte knuffeldieren – Toft

Op instagram volg ik al langere tijd het kanaal van Toft_UK. De geweldige dieren die daar voorbij kwamen zijn ook eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar. Je kan ze natuurlijk haken op de grote van het patroon, maar ik raad zeker een kijkje op hun instagram aan. Wat qua grote is ze daar niets gek genoeg!

Babybloemen haken – Zabbez

Natuurlijk zijn gehaakte voorwerpen ook een mooi cadeau. Misschien kunt u wel een win-win situatie creëren?

Misschien herinner je mijn pioenroos nog? Zo niet, kijk dan snel hier! Maar inmiddels zijn er kleintjes uitgekomen! Deze babybloemen zijn net zo kleurrijk als hun grotere broers en zussen.

Pop-ups – Woolytoons

Dit boek staat misschien onderaan de lijst, maar zodra deze in de winkel lag ging er een exemplaar met mij mee naar huis. Helaas vraagt de Scheepjes Rozeta CAL nog te veel van mijn haaktijd, maar ik hoop snel ook een van deze prachtige pop-ups te hebben gehaakt. Maar dan ben ik nog maar op de helft. De patronen uit dit boek kun je namelijk combineren waardoor er een omkeerbare knuffel ontstaat. Zo knuffel je het ene moment met een lieveheersbeestje en daarna met een bij. Of met een eenhoorn. Of een leeuw. Of ….. Het zijn er gewoon te veel om op te noemen, maar ze zijn allemaal heel erg schattig.

En? Staat er wat leuks tussen om de boekenplank van je favoriete hakende familielid mee aan te vullen? Natuurlijk mag je ook je eigen boekenplank aanvullen. Een cadeautje aan jezelf is natuurlijk net zo leuk!

Wil je studiebolletjes sponsoren? Koop dan je boek via de knoppen in dit bericht. Dit kost jou niets extra’s, maar helpt een klein beetje om studiebolletjes.nl in de lucht te houden. Mocht je liever niet online bestellen, neem dan even een kijkje bij een lokale handwerkwinkel. Daar kunnen ze je zeker helpen met het perfecte cadeau.

Alvast bedankt en natuurlijk alvast Fijne Feestdagen!

Wat ga jij cadeau geven?

boek pop-ups op een stapel cadeau in sinterklaas papier en kerstpapier

In dit artikel wordt gebruikt gemaakt van partnerlinks. Wanneer u een bestelling doet via deze link levert dit studiebolletjes een klein bedrag op, zonder dat het u extra kost.

Let op. Dit is bericht is niet gesponsord. Ik heb genoemde materialen niet gekregen in ruil voor het promoten van het product. De materialen heb ik zelf aangeschaft of op andere wijze ingezien. De mening in dit bericht is mijn persoonlijke mening.