Alison & Mae: Color Bundle – Garenreview

Op een zomerse dag een paar weken geleden zag ik bij een wel bekende budget winkel een erg kleurrijk bolletje liggen. Alison & Mae: Color Bundle. Het merk en het garen kende ik nog niet. Dit bolletje heeft alle kleuren van de regenboog en paste erg bij de zomers bui waarin ik was. Hij verdween dus in mijn mandje en vandaag deel ik mijn ervaring met dit garen.

Alison & Mae

Het merk Alison & Mae lijkt de opvolger te zijn van het merk Made By Me. Daarvan testte ik al eerder een bolletje. Het garen is online alleen te vinden met verwijzing naar de budget winkel. Volgens het label wordt het gemaakt in China. Het gegeven adres is wel in Nederland, maar betreft een bedrijf voor verpakkingen. De herkomst van dit garen is dus verder niet te achterhalen. Op ravelry is er ook niet veel meer informatie beschikbaar (ik heb bijvoorbeeld zelf een foto aan het garen toegevoegd).

Feitjes op het label

Naast de reeds genoemde feiten staat er op het label gelukkig ook een heleboel over het garen. Het is 100% acryl. Op een bol zit 143 g wat ongeveer 500 meter is. Het garen is geschikt voor naald 3,5 – 4 mm. Op het label staat ook een wasinstructie.

Alison & Mae: Color Bundle

Alison & Mae: Color Bundle
Alison & Mae Color Bundle

Het garen is 100% acryl. Het is een garen met meerdere kleuren op een draad. De kleurovergangen tussen de verschillende kleuren is vaak abrupt en wordt gekenmerkt door een donkere kleur. Deze donkere kleur lijkt een mengels van de kleuren voor en na de kleurwisseling. Persoonlijk vindt ik dit geen mooie overgang. Ik kan het dan ook steeds terugvinden het het haakwerk wat ik van dit garen maakte.

De draad zelf is glad en stevig. Slechts een enkele keer splijt de draad tijdens het haken. Meestal is dit wanneer er een steek niet lekker gaat. Er zijn ook geen rare knopen of dergelijke in de bol aangetroffen. Ook niet toen de bal vanuit het midden werd opengemaakt.

Wil je meer weten over de verschillende garens?

Kijk dan in de garenbibliotheek.

De kleuren

Zoals eerder beschreven bestaat de bol uit een aantal regenboog kleuren met een donkere kleurwisseling. De kleuren in de bol zijn als volgt: paars, donker blauw, licht blauw, geel, oranje en roze. Iedere kleur is heeft een redelijk lange lengte voordat e volgende kleur begint.

De prijs

Helaas ben ik het bonnetje van het garen kwijt. Ik kan de prijs die ik heb betaald dus niet meer achterhalen.

Het eindoordeel

Van de bol haakte ik een leuk dekentje in een stervorm. Het kleurverloop in het begin gaf een mooi effect waarbij er ook vaste kleurencombinaties ontstonden. Helaas bleek een bol niet voldoende te zijn om het dekentje af te maken. Ik heb nog niet besloten of ik opzoek ga naar extra bollen van dit garen (en of deze nog verkrijgbaar zijn) of dat ik in mijn voorraad opzoek ga naar een passend garen.

Het garen zou ik zeker nog een keer aanschaffen voor een goedkoop project. Het haakt lekker snel weg en ondanks de donkere stukken geeft het wel een mooi eindresultaat.

9 reacties

 1. Annet

  Ik heb dit garen ook. Helaas was het eenmalig in de winkel 🙁 dus nu kan ik mijn project niet afmaken. Het haakt heerlijk weg en is 1,99 per bol

  • Studiebolletje

   Hallo Annet, bedankt voor je reactie. Helaas zijn ook de garens van de action onvoorspelbaar in beschikbaarheid inderdaad. Hopelijk kan je toch nog ergens een bolletje vinden om je project af te maken. Welke kleur zoek je?

   • Annet

    Ik zoek de bol met de (felle) kleuren geel, roze, blauw en wit. Heb mijn familie ook nog op pad gestuurd maar helaas.

   • Angela

    Deze bolletjes liggen nu ( in België) in de winkel

  • Sjouwke

   Nu mei 2021 liggen er veel verschillende kleurcombinaties van dit garen bij de Action hier in Emmen. € 1,99 per bol.

 2. Yvonne

  Hallo Annet ik kijk net op deze site maar ik heb een bol met geel erin . Misschien heb je ondertussen al iets gevonden .
  Groetjes
  Yvonne

 3. Claudia Gijsen

  Hallo ik ben naarstig op zoek naar garen van Alison & Mae. Op het etiket staat Huggable en de samenstelling is 55% polyamid – 25% acrylic – 20% wool. In de kleuren licht grijs en licht roze. Zou heel graag mijn vestje willen afbreien. Wie o wie??????

 4. Brigitte

  Ik zoek macramé garen van dit merk in de kleur groen. Op de site staat dat ze het hebben maar nergens in de omgeving van Ede te vinden. Iemand een idee waar ik het vandaan kan halen. Heb nu een paar slierten voor de horgordijn ☹️

 5. Petra Klackl

  hallo.ich suche dringend von alison&mae specials color bundle folg.farbe:
  8 715275 651148
  l.g.petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Studiebolletjes

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑