Soms zie je een patroontje en ben je verkocht. Het patroon van Olivia de Olifant is zo een patroon. Het liet mij niet meer los en ik denk dat ik niet eerder zo snel een project zo snel heb afgerond. Of zo veel van heb gedeeld op instagram…..

Verliefd op een olifant

Tijdens een bezoek aan de bibliotheek zag ik een leuk boekje staan. Een titel in vrolijke letters en twee knuffels die gearmd zitten op de voorkant. Tijdens het bladeren zag ik een olifantje en ik was verkocht. Een snelle blik op de voorkant gaf mij de naam van de schrijfster: Christel Krukkert. En wie mij al even volgt weet wat dat betekende: het boekje ging zeker mee! En die zelfde avond begon ik al aan een van de haakpatronen.

Christels Knuffels

Het boekje dat ik het gevonden had is het boekje Christels Knuffels. Het is geschreven en ontworpen door Christel Krukkert. De subtitel vindt ik een perfecte omschrijving van het boekje: Beesten met broeken, jassen, jurken en truien. Een betere samenvatting kan ik niet geven.

Olivia de olifant

Het patroontje waar ik in de bibliotheek verliefd op werd is het patroon van Olivia de Olifant. Olivia stal mijn hart met haar schattige teentjes, uitstekende sluf en mega oren. Alles wat een olifant hoort te hebben!

Het patroon van Olivia de Olifant is makkelijk te volgen. Net zoals de patronen van Christel Krukkert die ik eerder haakte, vind ik dit patroon ook weer makkelijk en snel te haken. Je hoeft maar op een ding te letten: je aantal steken. Dit is zeker belangrijk bij de vorm van het lijfje. Het lijfje heeft namelijk een rechte kant en een bollere kant waardoor er een effect van een rug en een buik ontstaat.

Kleertjes haken

In het boekje staan niet alleen veel verschillende knuffels. Iedere knuffel is ook voorzien van een kledingstuk of een zelfs een kledingsetje. De kleertjes varieren van een pyama en een balletjepakje tot een jurkje en regenjas.

Jasje haken

Voor Olivia haakte ik als eerste een regenjas in een zonnegele kleur. Hiervoor gebruikte ik de kleur solei van Phil Coton 3. Kan je je een betere kleur voorstellen in de regen dan een kleur genaamd “Zon?”.

Het jasje wat ik maakte bestaat uit een achterpand, twee voorpanden, twee mouwen en een capuchon die je op het jasje haakt. Het patroon is goed te volgen en de delen zijn snel gehaakt. Iets waar ik meer problemen mee had was het in elkaar zetten van de verschillende delen. Ik had nog niet eerder gewerkt met een patroon met voor- en achterpanden. Tijdens het in elkaar zetten ging ik dan ook de fout in door de schoudernaden niet aan elkaar te zetten. Ik vond het op dat moment lastig om te bepalen wat er met schoudernaden werd bedoeld. Maar tijdens het haken van de capuchon kwam ik niet op het juiste steken aantal. En toen ging er een lampje branden! Met een paar steken had ik de schoudernaden aan elkaar (die waren opeens heel duidelijk) en kwam ik wel op het juiste aantal steken.

Enthousiast

Het is al even geleden dat ik werkte aan Olivia en haar jasje, maar dat heb je vast gemerkt. Vooral eind januari was ik helemaal verliefd op de schattige teentjes en het grappige slufje dat ik aan het haken was. Heb je dit gemist? Dan volg je mij vast nog niet op instagram! Hieronder vind je de foto’s die ik eind januari deelde. Wil je ook als eerste op de hoogte zijn van de projecten waar ik aan werk? Volg mij dan ook hier.