Stel je voor je hebt een paar mooie nieuwe bollen garen,het is bijna Valentijnsdag en je hebt een nieuw haakplekje om aan te kleden. Wat doe je dan? Ik ging opzoek naar een haakproject om alle drie de punten te combineren. Ik vond het met het volgende patroon voor onder andere een grannysquare met een hart.

De zoektocht naar een haakpatroon

kussen - grannysquare - xenos colour cake - studiebolletjes.nl (2)Om de punten die ik hierboven noemde te combineren, besloot ik al snel om een kussen te haken. Het liefst een twee-zijdig kussen, zodat ik het uiterlijk kan aanpassen aan de sfeer waar ik opzoek naar ben. Het leek mij leuk om er aan een kant een hart in te verwerken en de andere kant meer neutraal te houden.

Na wat zoeken op google en pinterst kwam ik uit bij dit patroon van Make & Do Crew. Het patroon is voor een kussen dat je kan weggeven aan iemand die op kamers gaat, maar het leek mij het perfecte cadeautje aan mijzelf.

Het patroon is in de basis een eenvoudige grannysquare. Het hart wordt erin gehaakt door regelmatig van kleur te wisselen. Het patroon is goed te lezen, maar mocht je vastlopen, dan staan er veel detailfoto’s om je verder te helpen.

Omdat mijn proeflapje met de xenos colour cake zo goed beviel, besloot ik om de achterkant en een rand om het hart te maken met de corner to corner steek.

De garens

Zoals ik al schreef gebruikte ik mijn nieuwe bolletjes garen. Dit garen is van de xenos en te vinden onder de naam Xenos colour cake. Ik gebruikte voor dit project de kleur geel-oranje.

Voor een mooi contrast met het hart in de granny gebruikte ik zwart garen van zeeman royal. Dit garen had ik al enige tijd op voorraad.

Beide garens haakte ik met naald 4,5 mm. Dit is voor de colour cake een mooie maat. Voor de zeeman royal in combinatie met de colour cake was dit een te dikke naald. Dit komt doordat het royal garen iets dunner is dan de colour cake.

Een kussen met een hart

Het hart haakte ik met xenos colour cake en de randen van dit blok haakte ik met zwart zeeman royal zodat het er goed uit zou springen. Omdat de royal dunner is dan de colour cake wilde ik niet de hele rand van het hart met zwart garen haken. Daarnaast zou dit ook veel te donker zijn geworden. Om dit te voorkomen haakte ik een rand met de Xenos colour cake in de corner to corner steek.

kussen - grannysquare - xenos colour cake - studiebolletjes.nl (3)Bij de rand wilde ik graag dat het streeppatroon van de corner to corner doorliep boven en onder de grannysquare. Om dit te bereiken hechte ik iedere keer af en weer aan boven en onder het deel waar ik de grannysquare wilde plaatsen.

De grannysqyare met het hart naaide ik na het haken van de corner to corner in het gat dat was onstaan. Hierdoor is de grannysquare een echt hart in het kussen geworden.

Zonnig en warm

kussen - grannysquare - xenos colour cake - studiebolletjes.nl (4)De kleuren doen mij denken aan het vuur in een houtkachel en aan de stralende zon. Door de twee verschillende kant van het kussen kan ik de hoeveelheid kleur en daardoor ook de sfeer aanpassen.

Ik hoopte al een afgerond project te kunnen laten zien, maar helaas ben ik op dit moment nog aan het puzzelen om de granny square in de rand vast te krijgen. Mocht het mij gelukt zijn dan volgen er vast en zeker foto’s op instagram.

 

Wat vind jij van het voorlopige eindresultaat? Wat zou je ook zo doen of had je anders gedaan? Laat het mij en andere lezers weten in de reacties.