Haken en knopen maken

Ik ben op verzoek van een ex collega bezig om een schaapje te haken. Super leuk patroon uit een boekje van Christel Krukkert, duidelijke omschrijving van de stappen en mooie foto’s in kleur.
Het begin ging makkelijk, simpel glad katoen, dus al snel had ik een mooi hoofdje gevormd. En toen kwam het lastige gedeelte…
Een schaap is natuurlijk niet glad en strak, maar zacht en een beetje harig. Dus dat lukt niet met gewoon katoen, daar moeten speciale bollen voor komen. En misschien dat ze nu overal te krijgen zijn, maar half augustus kon je het echt wel vergeten. Stoffenkraam na stoffenkraam, hobbywinkel na hobbywinkel had het niet op voorraad. “Nee, dat is echt een najaarsproduct mevrouw, die krijgen wij pas eind september binnen.” Zucht, op naar de volgende winkel dan maar.
Tot mijn grootste verbazing vond ik bij de Zeeman genoeg bollen in allerlei kleuren, waaronder wit en beige, maar ook zwart, bruin en pimpelpaars. En dan was er ook nog keuze tussen bollen met glitters en zonder. Ik ben uiteindelijk de deur uit gegaan met 3 wit met glitters en 3 bollen wit zonder glitter.
Dan was het moeilijkste gedaan, dacht ik.

Dacht ik inderdaad, want als je er eenmaal mee heb geprobeerd te haken, weet je wat er nu gaat komen: haken met dergelijke draad is een ramp! Je ziet van amper waar je bent gebleven en daardoor ben je heel snel de tel kwijt.

Ik heb nu wel een perfecte oplossing, het resultaat is een schaap met piercings… Voor elke vaste steek die ik maak, komt er een paperclip doorheen.

2011-09-17 21.08.18

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.