Eindelijk is het zo ver.. het schaapje is af! Maar waarom noem ik het ook wel een lammetje of schapenkop?

Lammetje schapenkop

Eindresultaat: een staand schaapje van zacht garen. Een echte schapenkop.
Lammetje schapenkop

Nou ja, af… ik wil het nog een strik geven, maar ik weet helaas niet of het een cadeautje voor een meisje of voor een jongetje is. Dus ik weet nog niet of het een roze of een blauwe strik moet worden.

Het staat wat raar op de poten, net als een pas geboren lammetje. Daarom kan ik het beter een lammetje noemen dan een schaap, vinden jullie ook niet?

Een echte schapenkop

Tja, schapenkop. Waarom zou ik een schaapje of lammetje ook wel zo noemen? Dat heeft te maken met de plaats waar ik ben geboren: Dordrecht. De bijnaam van een geboren Dortenaar is namelijk schapenkop!

Toen ik opgroeide pakte ik regelmatig de krant om de strips te lezen. (wat doe je anders als kind met de krant?) Een van de strips waren de schapenkoppen. Regelmatig ging deze strip over voetballen en sport, maar de figuurtje waren erg grappig getekend.

Nieuwe project

Het lammetje is dus zo goed als af en het volgende project is ook al begonnen. Dat wordt niet zo’n lieverd als dit lammetje. Nee, het wordt een echte Casanova. En niet zo maar één, nee… een RAT!
Net als het patroon van het lammetje komt het uit het boekje Gehaakte Beestenboel van Christel Krukkert. Ook mijn volgende project gaat uit dit boekje komen, ook weer een cadeautje. Maar welke patroon het wordt ga ik nog niet verklappen, want als ik het hier vertel, komt de verrassing misschien wel uit!

Studeren vs haken

Verder moet ik voorlopig toch echt mijn aandacht op een ander boek richten. Geen haakpatronen of roman helaas, maar een studieboek Praktische Gespreksvoering. Zestien bladzijden doornemen, daarna kan ik weer mijn haakwerk oppakken. Niet eerder, want dan blijft school school en komt er niets meer van terecht!