Aapje Jip
Aapje Jip

Hij is al een tijdje af, maar omdat het een verjaardagscadeautje was, kon ik er moeilijk foto’s van laten zien. Het is het aapje Jip uit het boekje Gehaakte Beestenboel van Christel Krukkert.

Wil je meer boeken over haken lezen?

Kijk dan in de haakbibliotheek

Het aapje is nu af en staat bij de jarig job. Uiteraard is dit de grootste aap in mijn familie ;). Mijn neefje heeft de bijnaam aapie al heel lang, dus ik vond Jip dan ook een passend cadeau.

Het patroon van Aapje Jip

Het was wat moeilijk te maken, omdat de patroon niet klopt. Maar gelukkig kon ik mailen met de schrijfster Christel Krukkert. Er bleek inderdaad een drukfout in mijn boek te zitten. Met wat nieuwe toeren kwam ik er al snel uit en was ook de banaan compleet.

De delen van de aap die wel goed in mijn boekje waren omschreven waren goed te haken. De uitzondering hierop was de staart. Dit is een lange gehaakte tunnel, wat het een erg saai karwei maakt. Maar het resultaat is een echte staart, dus het werk meer dan waard.

Nieuw project

Een nieuw project loopt inmiddels ook weer… nogmaals een schaapje, dit keer op verzoek van een collega. Op deze manier krijg ik wel handigheid in het haken met harige wol, want dat is nog steeds lastig. Ik heb dus weer een gepiercet schaap in handen. 😉 Mocht je meer willen lezen over schapen met piercings, het blogbericht vindt je hier.