Overal waar je maar kijkt op mijn studentenkamer vind je kersthaaksels…

Na een suikerbadje

kersthaaksels: kerstengel
Kerstengel

Op mijn aanrechtblok staan verschillende kerstfiguren te drogen na een suikerwater bad.

Keurige witte engeltjes die ik ieder jaar voor mijn oma maak. Het is een patroontje wat volgens mij al jaren wordt gebruikt. Wanneer het met heel fijn garen wordt gehaakt lijkt het net kant. Zelf gebruikte ik deze keer een wat dikker garen. Het is hierdoor niet heel heel fijn ogend figuurtje, maar het heeft de ideale grote voor onder in de boom.

Een paar kerststerren van restjes wit, waar ik nog geen doel voor heb. Maar uiteraard zijn er ideeën genoeg. Een lange slinger voor het raam, als hangers in een kerstboom, versierd met glitters onder mijn bed hangen of vastzetten op een kerstkaart. Maar voor de kerstkaarten heb ik al een ander idee.

Wat is een suikerbadje?

Een suikerbadje is heel makkelijk te maken: je lost suiker op in water. Je gebruikt net zoveel water tot alle suiker is opgelost. Vervolgens dompel je je haakwerk onder tot deze goed nat is. Knijp het ergste vocht eruit en vervolgens breng je je haakwerk in vorm. Laat het haakwerk helemaal opdrogen. Het wordt tijdens het drogen hard.

Persoonlijke kerstwens: kersthaaksels

Onder mijn bed hangt namelijk al een begin van de kerstkaartvervangers, een idee waarmee ik vorig jaar ben begonnen.

Kersthaaksels: rood wit kerstballen
Kerstballen

In plaats van een stapel toch wel wat onpersoonlijke kerstkaarten te schrijven, haak ik een klein dingetje voor de personen voor mij iets speciaals hebben betekend afgelopen jaar of die gewoon altijd speciaal zijn voor mij. Dit jaar worden het kerstballen. De eerste twee zijn al klaar en ik vind ze erg mooi. Eigenlijk te mooi om weg te geven…. zeker omdat ze zo mooi bij mijn kamer kleuren. De patroontjes heb ik online gevonden en zijn van Melanie (Mijn Knutsels, helaas niet meer in de lucht) en Berber (Met Smaak Gehaakt). Dames bedankt voor jullie ontwerpen!

Maar wat zou ik dan met die witte kerststerren kunnen doen? Heb jij een idee? Laat het mij weten in de reacties.