Kleine krulstaart big voorkant

Het eerste beestje uit “Haakparty op de boerderij” is klaar om rond te rennen. Het is een klein varkentje .En dat doet ze dan ook zeker. Deze kleine big heeft geen moment alle vier de pootjes op de grond en springt een gat in de lucht.

Ik denk dat er maar snel een grote zus bij moet komen, voordat deze big iets doet wat echt niet door de beugel kan.

Haakparty op de boerderij

Dit biggetje is gehaakt volgens het patroon uit “Haakparty op de boerderij”. Dit is een boekje van Christel Krukkert. In het boekje staan nog meer dieren om de haken. Zoals een familie kippen, een schaap en lammetje, een koe, een paard, konijnen, een hond, een geit en een kalkoen.

Wil je meer boeken over haken lezen?

Kijk dan in de haakbibliotheek

Patroon van de big

Het patroon heet officieel Valerie en Veertje. Ik haakt voor deze big het patroon van Veertje. Het patroon is erg duidelijk. Wel was het lastig om de snuit netjes af te werken. Dit is namelijk ook het punt waarop je je werk sluit. Dit maakt het lastig om de snuit mooi vlak te krijgen. Het patroon bestaat uit een lijf en kop, oortjes, pootjes en een staartje.

De big is een klein patroon, dus de onderdelen zijn soms ook priegelig klein. Het is verstandig om hier rekening mee te houden mocht je dit patroon willen gaan haken. Ik had na sommige delen soms kramp in mijn hangen.

Het vastzetten van de onderdelen is ook een priegelwerk, maar met een extra lange draad goed te doen. Je moet het jezelf tenslotte niet moeilijker maken dan nodig!

Wat is jouw meest priegelige werkje op naald 2,5 mm?

Laat het weten in de reacties.

Garen

De kleine krulstaart in wording

Voor dit patroon gebruikte ik garen van Phildar, namelijk phil coton 3. Dit is een mooi stevig haakgaren met een lichte glans.