Van mijn schoonzus kreeg ik het verzoek om een theemuts te haken. Voor de keuze van een ontwerp stuurde ik haar naar pinterest. Dat heb ik geweten! Haar oog viel op een feeënhuisje met een puntmuts als dak, raampjes, een deur en de nodige versiering. Gelukkig is haar keuze voorzien van een patroon…. dacht ik.

Het patroon

Het schattige feeënhuisje is een ontwerp van Anyutska’s Cozies.  De meeste pins zijn afkomstig van site die inspiratie geven met berichten al de 10 leukste theemutsen. Het duurde dus even voordat ik de bron had gevonden. Op een Russische site om precies te zijn. En laat ik nu geen Russische spreken of lezen. Een vertaling met google translate leverde zeer rare kreten op, waardoor er geen touw aan de tekst was vast te knopen.

Dit betekende terug naar pintrest, zoekmachines en het www. Ik weet niet meer hoe ik er terecht ben gekomen, maar het bleek dat het Russische patroon is vertaald naar het Engels! En dat is een haaktaal die ik wel begrijp. Dus ik kon eindelijk aan de slag.

Materiaal

Het theepotje waarover de muts komt is van mijn schoonzus. Het patroon wordt op maat gemaakt voor deze pot. De basis van de pot haakte ik van stylecraft special DK. Ook de ramen en de deur maakte ik hiervan. De details op de deur en de slak zijn gemaakt van phildar phil coton 3.

Stand van zaken

Inmiddels heb ik al verschillende onderdelen van het huisje gehaakt. De basis van het huisje en tegelijkertijd ook de theemuts is klaar. Langzaam maar zeker komen er onderdelen bij. De deur en een raam zitten vast, maar de kozijnen ontbreken nog. Op het dak staat een slak waarvan het slakkenhuisje verkleurd afhankelijk van de hoek waarin je ernaar kijkt. Op het dak ligt ook een tweede raam klaar om op de pot gezet te worden.